blog NIT

VAŠ VODIČ ZA PAMETNE ODLUKE

blog NIT - VAŠ VODIČ ZA PAMETNE ODLUKE

Intoleranicja na hranu

Neželjene reakcije na hranu, alergija ili nešto drugo?

 

 

Poštovani, zahvaljujemo vam se na ukazanom poverenju I prilici da vam kroz savete i sugestije budemo prijatelj i vodič u pogledu ishrane I pravilnog odnosa prema sopstvenom organizmu.

 

 

 

Ukoliko želite da saznate koja hrana vam odgovara a koju trebate izbegavati danas zahvaljujući razvojem nauke  to možete  putem biorezonantnog testa intolerancije na hranu.

 

Posle zakazivanja termina i obavljene analize koja traje petnestak minuta, putem mejla u roku od dva, tri dana dobićete spisak namirnica koje bi trebalo da izbegavate, koje možete koristiti povremeni i koje su za vas dobre.

 

Za one koji žele da saznaju i uzrok intolerancije, alergija ili drugih zdravstvenih i estetskih problema, mogu to učiniti putem O.M.I funkcionalne analize.

 


Intolerancija na hranu.

Većina ljudi zna koja im vrsta hrane ne odgovara jer posledice u vidu nadimanja, bolova u stomaku  i sami osećaju.

 

 

Problem je što ne znamo koju hranu ne tolerišu naše ćelije.
Hrana koju ne tolerišemo vremenom dovodi i do pojave ozbiljnih zdravstvenih problema zbog čega bi trebalo, sa ovim,  da se na vreme pozabavite.

 

 

 

 


Svaka treća osoba  ponekad je imala neku alergijsku reakciju na hranu. Međutim, ispitivanjem na alergiju dobijeni su negativni rezultati iako je osoba imala simptome. clip_image002

 

Ove neimunološke (pseudoalergijske) reakcije mogu nastati usled nedostatka enzima (npr. Laktaze, pa osobama sa takvim poremećajem smeta mleko i mlečni proizvodi, što se manifestuje grčevima, gasovima, diarejom).

Usled prisustva mikroorganizama, tj bakterija i njihovih toksina u namirnicama, zatim prisustva prirodnih supstanci poput histamina (u siru, vinu, ribi,  naročito tunjevini),  iazivaju se simptomi slični alergiji, koji se označavaju kao histaminska toksičost.

Pošto je teško identifikovati uzrok nastanka ovih poremećaja koristi se termin intolerancija na hranu, kao širok pojam koji podrazumeva neželjene reakcije na hranu.

Neželjene reakcije na hranu (Intolerancija na hranu) mogu biti: imunološke (hrana deluje kao alergen i izaziva imuni odgovor u organizmu) i neimunološke, tj. ne dolazi do reakcija Ag-At.
Imunološke reakcije (Alergije)                   Neimunološke reakcije

      (hipersenzitivnost)                           (pseudoalergijske)

 

 

Netolerancija prema odredjenim komponentama hrane može se pokazati u vidu mnogih zdravstvenih tegoba. To je rezultat stresa kome je organizam izložen unosom namirnica na koje je preosetljiv.

Ukoliko dugo vremena unosimo hranu koja nam iz nekog razloga smeta dolazi do niza problema: umor,migrena, tegobe sa varenjem, bolovi u mišićima,promene na koži, vrtoglavica, depresija,nesanica…

 

Pametnim izborom hrane uz pomoć testova netolerancije moguće je preduprediti I otkloniti mnoge zdravstvene probleme.

Svaki čovek ima jedinstven genetski zapis koji odredjuje I naše fiziološke funkcije. Stvaranje energije je primarni zadatak organizma I organizam se trudi da tu energiju uzme iz odgovarajućih namirnica.

U skladu sa genetskim zapisom svaka osoba ima potrebu za različitim namirnicama kao izvorom energije.

clip_image002[13]            Biorezonantni test intolerancije na hranu najednostvni je put da otkrijemo šta je za naše ćelije dobro a šta loše.

Kompjuterski program, koristeći sličan princip koji se koristi i pri merenju EKG signala, meri potencijale naših ćelija I uporedjuje ih sa svojom bazom podataka.

Testiranje se sprovodi tako što su se preko elektroda na čelu rukama i nogama dobijaju parametri unutar našeg organizma na ćeliskom nivou.

ČINJENICE: U roku od 3 nedelje posle testa intolerancije više od  75% ljudi koji se pridržavaju preporuka osećaju poboljšanje zdravlja.

 

. Izvori toksičnosti mogu biti različiti ali posebno su opasni jer smo im izloženi svakodnevno su sredstva za odražavanje higijene.

 

 

Cene analiza intolerancije u okruženju su desetak puta skuplje. Primera radi u Hrvatskoj je sa 50% popusta preko kolektive 970 kn ( oko 120 e) a u Engleskoj oko 200 funti.

http://www.kolektiva.hr/zagreb/imupro100-test-intolerancije-na-100-prehrambenih-namirnica-u-poliklinici-stela.html

Pojavili su se i takozvani kućni YorkTest > Food&DrinkScan Intolerance Programme  po ceni od 279 funti http://www.yorktest.com/en/our-tests/product-information/FoodDrinkScanIntoleranceProgramme.html?ProductID=20

clip_image002[15]

Odgovori na često postavljanja pitanja možeš pogledati OVDE>>>  

Šta je zapravo intolerancija na hranu.
– Simptomi- Testiranje namirnica

–  Intolerancija na mleko ,intolerancija na pšenicu i kvasac

Neki od načina testiranja intolerancije

Elektronske analize preko elektropunkturnih tačaka

http://www.hertsholisticnutrition.co.uk/intolerance.html

 Za i protiv testa intolerancije saznaj VIŠE >>>

  kućna varijanta