blog NIT

VAŠ VODIČ ZA PAMETNE ODLUKE

Davimo se u informacijama a gladni smo znanja


“Davimo se u informacijama, a gladni smo znanja.” Džon information-overloadNezbit”

Ričard Vurman ističe da dnevno izdanje Njujork tajmsa sadrži onoliko informacija sa koliko se u sedamnestom veku osoba u Engleskoj nije srela tokom celog života.

Da li je pomfrit kancerogen?

Jedna švedska studija iz 2002. godine objavila je da namirnice koje sadrže skrob, kao što su pompfrit, čips, pirinač i žitarice, sadrže i akrilamid koji je laboratoriskim eksperimentima doveden u vezu s rakom. Da li ste zbog toga prestali da jedete ove namirnice? Ako jeste, devet meseci kasnije bili ste verovatno iznenadjeni studijom koja je usledila. Tu je otkriveno da ove namirnice, iako zaista sadrže akrilamid, izgleda ne prouzrokuju rak. Continue reading Davimo se u informacijama a gladni smo znanja

Dnevna doza zdravlja.

Bez pravilne ishrane, lek ne pomaže.
Uz pravilnu ishranu, lek je nepotreban.

   Dobro zdravlje  je rezultat malih, ali važnih izbora tokom svakog dana.

Činjenica je da imamo sve više obaveza a sve manje vemena da brinemo o svom zdravlju. Svi govore da je preventiva najbolji način da brinemo o zdravlju, medjutim kada se i odlučimo da nešto preduzmemo teško se odlučiti i odabrati u moru ponuda koje obećavaju čuda. Želimo vam pomoći da uštedeti vreme  toko što će mo vam pružiti vredne informacije i mogućnost da na jednom mestu dobijete odgovr na vaša pitanja. Ako želite da saznate kako da pomognete sebi bez lekova, hemije i zračenja koristeći iskustvo istočne i dostignuća kvantne medicine na pravom ste mestu.

 

MI NE PRODAJEMO PROIZVODE VEĆ NUDIMO REŠENJA.

Poštovani, na ovom blogu nećete naći reklame ni za jedan proizvod već informacije koje mogu da vam koriste  kao još jedna mogućnost da unapredite svoje zdravlje. Svaku informaciju koju na ovom blogu pročitate analizirajte i procenite na osnovu vaše zdrave logike a ne na osnovu autoriteta osobe koje su ga napisale.

Objavili smo i neke tekstove za koje nismo u potpunosti sigurni koliko su tačne i delotvorne ali su zavredele da ih objavimo. Ukoliko vam treba pomoć i želite saznati naše mišljenje i stav povodom nekog teksta ili  pristupa možete nas kotaktirati. Continue

Neke stranice su zaštićene i nećete biti u mogućnosti da ih otvorite jer niste član našeg udurženja. Za više informacija  kontaktirajte nas putem maila ili na telefon +381 63 10 20 702. Kontakt…images

Zakoni zdravlja

Veliki je broj onih koji trvde da ne mogu promeniti način života, ishrane ili posao koji rade dok ih bolest ne ubedi u suprotno?

ILI SAMI BIRAMO PESMU ILI TO URADE OKOLNOSTI I DRUGI LJUDI

Mislite na vreme!

Dobro zdravlje  je rezultat malih ali svakodnevnih promena.

Zašto biste čekali lekara koji će vam reći da vam je ostalo šest meseci života, pa da tek onda pončnete da mislite na zdravlje?

Uvek možemo da biramo. Ako nešto ne radite, to je zato što svoju energiju koristite na pogrešne stvari. Pitanje nije:”Zašto je ovo nemoguće?”

Pitanje je:”Šta to treba da uradim i jesam li  spreman da to uradim?”

Saznati koje su  slabe tačke vašeg organizma šta je njihov uzrok   prvi je korak.>>>

Ako još niste doneli odluku da nešto menjate bilo bi dobro da pročitate sledeću priču.VIŠE>>>

 

Bacite probiotike u smeće

Bacite probiotik u smeće” , rekao je Dr. Lane Sebring u prepunoj sali u kojoj su bili stručnjaci različitih oblasti medicine na univerzitetu Harvard.

images-4

 

U sali je nastao muk….Jedan je doktor čak i uzviknuo.!

Zašto?

Dr. Lane Sebring  posljednjih 16 godina bio je jedan od najvećih zagovornika probiotika. Zapravo, propisivao ih je  mnogo pre od drugih doktora i mnogo pre nego što su postali “moderni”

Preporučivao ih je za probleme sa želudcem, Ako su imali žgaravicu, preporučio bi im probiotike.

Ali ne više.

I evo zašto …

Otkako su probiotici postali popularni, tržište je prepravljeno probioticima koji su slabi i nedelotvorni.

Na primer…

Consumer Labs nedavno je sroveo test na 43 različita probiotička proizvoda. Od 43 probiotika koje su testirali, mnogi od njih sadržavali su samo delić  živih bakterija koje su navodili na deklaraciji. Velika je verovatnoća da ste kupujući proizovd od 40 dolara dobijali isto ili čak manje nego da ste kupovali proizvod čija je cena bila 20 dolara.

Ovo je jedan od razloga zbog kojih jed Dr. Lane prestao prepoučivati probiotike ali glavni razlog je taj što je došao do mnogo boljeg rešenja.

Čudesni probiotik koji pobedjuje sve druge probiotike…

Saznaj više….

Drugo medicinsko mišljenje

Šta vam je najvažnije kada se osećate loše ili ste bolesni?

  • Jednostavno i brzo zakazivanje terimina za pregled i konsultacije.
  • Razumljive informacije
  • Dovoljno vremena za razgovor i konsultacije
  • Mogućnost konsultacija sa stručnjacima iz različitih oblasti medicine.

Statistike govore da je preko 80% dijagnoza pogrešno. Drugo medicinsko mišljenje može biti dobar način da budete bliže pravoj dijagnozi.

Zdravi imaju stotine briga, a bolesni samo jednu

Statistike govore da je preko 80% dijagnoza pogrešno. Drugo medicinsko mišljenje može biti dobar način da budete bliže pravoj dijagnozi i adekvatnom načinu lečenja. Continue reading Drugo medicinsko mišljenje

Procesi starenja

Резултат слика за starenje

Starost ili starenje je neizbežan proces, čija se suština svodi na pojavu simptoma „premorenosti“, ne samo posebnih organa i tkiva nego i organizma u celini.

Uslovno se može reći da starost počinje posle 75. godine života – to je takozvana fiziološka starost. Spoljna strana starenja se manifestuje mnogo ranije nego što mislimo.  Veoma slikovito su opisane tri faze starenja:

Continue reading Procesi starenja

Nemojte bacati novac na probiotike

images-4

Probiotici su jedan od najnovijih trendova na tržištu. Etikete koje naglašavaju da se u proizvodu nalaze dobre bakterije nalaze se ne samo na jogurtima već i na mnogim drugim proizvodima pa čak i na picama!

Od  1994-2003, prodaja utrostručila se prodaja probiotika a u 2005. godini prodaja je dostigna 764 milona dolara $, a danas više od 1,3 milijarde $.

Nažalost,  mnogi od tih proizvoda nemaju nikakve  zdravstvene prednosti ako proizvodjači tvrde. Od nekoliko stotina probiotičkih proizvoda u supermarketima danas, samo “15-20 imaju kliničke studije  kaže profesor mikrobiologije iz Lawson Research Instituta.

Protiv proizvodjača jogurta Dannon pokrenuta je tužba u visini od 300 miliona $ za lžno oglašavanje i stvaranje neutemeljenih tvrdnji o zdravstvenim prednostima korišćenja njihovog proizvoda.

U čemu je problem?

Probiotici su dobra zdravstvena investicija, ali postoji mnogo uslova koji modraju biti zadovoljeni da bi proizvod zaista bio delotvoran. Za više informacija pogledajte na ovom linku…

Probiotici

3 Razloga zbog kojih nebi trebalo da koristite probiotičke kapsule.

probiotics1

O važnost pravilnog rada naših creva sa razlogom se sve više  posvećuje pažanja. Zahvaljujući nekim “dobrim” bakterijama, moguće je poboljšati naše varaenje, imunitet, smršati i sprečiti mnoge hronične bolesti. Na tržištu postoji veliki broj proizvoda koje sadrže kulture dobrih bakterije ali se mnogi pitaju da li postoji način da ih svojim crevima obezbedimo kroz uobičajenu hranu koju svakodnevno jedemo. Na ovom linku možete videti koja hrana je izvor dobrih bakterija i kako da ih jednostavno i sami napravite i tako sebi olakšate život i uštedite novac.

 

Imuno terapija u lečenju melanoma

Život sa melanomom: Priča ovog Beograđanina će promeniti vaš odnos prema bolesnima

Savo PilipovićTekst u celosti prenosimo aska.rs
“Moji roditelji su fakultetski obrazovani i uspešni ljudi, majka mi je čak lekar, ali oni se već četiri godine, koliko se ja lečim od melanoma, na neki način stide toga da sam ja bolestan. To je nažalost za sada tako u Srbiji, ali svest zdravih ljudi mora da se promeni”, počinje svoju priču za “Aska.rs” Sava Pilipović, predsednik Udruženja pacijenata obolelih od melanoma.

Zašto je bodibilding u 93. godini sjajna ideja

Govor Čarlsa Jugstera, čoveka koji je u 87. godini počeo da se bavi boldibildingom i koji je živi dokaz da čovek može da izgrađuje svoje telo dok je živ i da je moguće zdravo, aktivno starenje.

Govor Čarlsa Jugstera na TED-u: Zašto je bodibilding u 93. godini sjajna ideja (video)

Dr Čarls Jugster (Charles Eugster) nosi nezvaničnu titulu Najstarijeg svetskog bodibildera i veslača koji se takmiči. Rođen je 26. jula 1919. godine.

Continue reading Zašto je bodibilding u 93. godini sjajna ideja

Terapije matičnim ćelijama istina ili obmana

Postoji dosta kontraverzi oko terapja matičnim ćelijama zato vam prenosimo dva teksta koji oslikavaju različita mišljenja. Na vama je da donesete zaključak.

matične ćelije, banka ćelija, foto profimedia

Da li je budućnost medicine konačno određena- ako matične ćelije mogu biti lek za mnoge bolesti? Ideja je više nego fantastična- matične ćelije kojih svako u određenom broju ima u svom organizmu, bioinženjeri mogu tako izmodelirati da se one  „jednostavno“ ubace u oboleo tkivo i tu počinju da žive, razmnožavaju se i potpuno se vremenom uklope u sistem rada ostalih ćelija istog tkiva. I tako se oštećeno ili bolesno tkivo zameni novim. Naučnici u ovome vide, kako prenose najuticajniji mediji kao i ugledni medicinski stručnjaci, velike mogućnosti za terapijsku primenu matičnih ćelija u stvaranju i regeneraciji – jetre, pankreasa, kože, srca, zglobova, krvnih sudova, rožnjače, čak i mozga. Continue reading Terapije matičnim ćelijama istina ili obmana

Malasorpcija sindrom tankog creva

tanko-crevoLoša apsorpcija hrane u tankom crevu je najčešće kombinovan sindrom jer obuhvata resorpciju kako masti, ugljenih hidrata tako i belančevina, minerala, vitamina, iako ponekad preovladuju pojedinačni defekti najčešće masti. Uzroci su mnogobrojni, ali se svode na poremećaj varenja u lumenu creva, poremećaj same sluznice creva i funkcionalno i struktumo, i najzad vancrevne uticaje (lekovi, metabolićki defekti). Česti su i udruženi mehanizmi. Continue reading Malasorpcija sindrom tankog creva