AD3 + Omega 3

AD3 + Omega 3 – dodatak ishrani

AD3 Omega

A i D3 vitamini u ribljem ulju

Zajednički imenitelj procesa starenja i oboljenja povezanih sa tim jeste oksidativno oštećenje. Ova činjenica stavlja akcenat na upotrebu antioksidanasa-hranljivih sastojaka koji štite organizam od ovih oštećenja. Otkriveno je preko stotinu, ali glavni igrači su A, C, E vitamini, beta karoten…

Šta vitamin A može da učini za nas:

• kako omogućava stvaranje vidnog purpura u oku, deluje protiv noćnog slepila, lošeg vida i koristi se u lečenju mnogih oboljenja očiju;
• stvara otpornost prema infekcijama organa za disanje;
• pomaže pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema i skraćuje trajanje bolesti;
• održava u zdravom stanju spoljne omotače naših tkiva i organa;
• potpomaže rast, jača kosti, doprinosi zdravlju kože, kose, zuba i desni;
• dopuna je u lečenju emfizema i hipertireodizma.

Kao posledica nedovoljnog unosa vitamina A nastaje noćno slepilo. Nedostatak se često javlja kao rezultat hronično loše apsorpcije masti. Delovanje vitamina A pomažu: B kompleks, vitamin D, vitamin E, Ca, P, Zn… Vitamin A štiti vitamin C od oksidacije i pomanjkanje vitamina A može da dovede do gubljenja vitamina C.

Za sve one koji su u dilemi šta su vitamini, koliko su važni, slede odgovori:
Vitamini su jednostavno organske materije neophodne za život i od suštinskog značaja za normalno funkcionisanje naših tela. Neophodni su za naš rast, vitalnost i opšte dobro stanje. Moramo da ih dobijamo iz hrane ili iz dijetetskih dodataka. Bilo da su u obliku tableta, kapsula, injekcija (ampula) to su samo hranljive materije dobijene iz biljaka ili životinja.

Vitamini regulišu naš metabolizam preko enzimskih sistema, čiji su sastavni deo i koji nas održavaju aktivnim i sposobnim. Nedostatak samo jednog vitamina može da ugrozi naš organizam.

Za lidera među vitaminima, vitamin A zna se da mu u asimilovanju pomaže vitamin D. Vitamin D pravilno iskorišćava Ca i P neophodne za jačanje kostiju i zuba. Zajedno sa vitaminom A pomaže u sprečavanju nazeba. Pomaže u lečenju konjuktivitisa. Usled pomanjkanja vitamina D nastaju rahitis, truljenje zuba, osteomalacija (razmekšavanje kostiju) staračka osteoporoza (šupljikavost kostiju).
Više nego dovoljni razlozi za primenu dodataka ishrani u obliku AD3 Omega perli.