Ćeliska toksičnost

Unutrašnja čistoća je važnija od spoljašnje

Detoksikacija je pojam koji se danas koristi za različite tretmane i postupke, koji su u većini slučajeva samo gubljenje vremena i bacanje novca.Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt detox inside

Različiti proizvodi, trodnevni dijetetski programi bez obzira koliko prirodni bili i kako se pompezno reklamirali da čiste organizam u većini slučajeva su besmislica i obmana za neupućene potrošače koji su u očaju pokušali da nadju sebi pomoć. Upotrebom ovakvih proizvoda ili sprovodjenjem programa detoksikacije verovatno se ljudi neće povrediti  ali je naivno očekivati da će te se osloboditi toksina ili parazita.

Proces detoksikacije organizma vrlo je zahvevan proces i neophodno ga sprovoditi čitavog života. Svakodnevno smo izloženi toksinima iz vazduha, vode, hrane kao i toksinima koje proizvodi naš organizam. Ćelije u mitohondrijama proizvode energiju iz elemenata koje unosimo ishranom. Pri procesu tri karbonskih kiselina stvara se energija ali i odredjene količina otpada koji se iz ćelije izbacuje u medjućeliski prostor pa je ukoliko pre ili kasnije dodje do nagomilavanja ovog otpada potrebno naći načina da ga uklonimo. Naravno i ovj otpad za nekoga je pogodno tlo za život pa ga naseljavaju odredjeni mikroorganizmi koji ukoliko se previše namnože mogu prouzrokovati nove probeme. Zato je ovaj proce podjednoako važan kao i unos vode i hrane i za njega moramo odvojiti i isplanirati vreme u životu. Kao što planiramo godišnji odmor, odlazak u bioskop, gledanje utakmice…tako bi bilo dobro da jedanput ili dvaputa godišnje sprovedemo generalno čišćenje organizma iznutra.

Zdrave ćelije = zdrav organizam!

Problem starenja izgleda i zdravlja je nešto što brine svakog  čoveka..

anti-age_w728_h410_r4_q70

Zamislite da vam neko kaže da je moguće zaustaviti bolest ako je imate, ma kako se ona opasno zvala.

Da postoji način da se zaštitie od takozvanih neizlečivih bolesti da više ne morate živjeti u strahu da će te jednog dana dobiti bolest koja je nasledne prirode ili koja je posledica lošeg “stila života”

Što biste bili voljni dati kada bi vam neko rekao  da postoji jednostavan način da smršate, rešite se celulita, a  da u pedesetoj izgledate kao da vam je 35.

 

Znam da ste skeptični, jer ste se naslušali bajki I mislite ovo je još jedna od njih,

Medjutim I let na mesec nekada je bio nezamisliv.  Zato otvorite vaš um za nešto novo.

Ni jedan estetski ili zdravstveni problem ne nastaje odjednom, on se postepeno razvija,  a da nismo ni svesni opasnosti

 

Krenimo redom. Saznajte koji su uzroci zdravstvenih problema.

U svim slučajevima “tajanstvenih” estetski I zdravstvenih oboljenja kao što su:

 gojaznost,celulit… (I to su bolest), alergije, migrene, hipertenzija, artritis,dijabetes, epilepsija, kancer,hiv …

 

 

 

 

nalaze se ne baš tako tajanstveni uzročnici 

Uzrok nastanka I opstanka parazita u našem organizmu je  ćeliska toksičnost i  promena PH našeg organizma

Uzrok promene PH je stresnačin ishrane I nepravilna fizička aktivnost.

 Uzrok svega ovoga od danas je I nemogućnost slobodnog izbora.

Poštovani želja nam je da razumete kako funkcioniše vaš organizam jer će te samo tada 100% sa sigurnošću znati i verovati da Vaš organizam ima mehanizame za korekciju  gojaznosti, celulita I lek za sve zdravstvene probleme.

 

 

Život počinje i završava u ćeliji. Samo ako su one zdrave I dobro funkcionišu može biti zdrav I organizam, a samo pravilnim radom svih organa I mi možemo biti zdravi.

I pored ogromnog novca koji se ulaže u pronalaženja “čarobnog” leka za “neizlečive” bolest i revolucionarnog dijeta I tretmana za  estetske probleme poput gojaznosti I celulita još  uvek nema rezultata.

Da li je to moguće ili mi , nismo obavešteni.?

Kako je moguće da i pored toga što postoji preko 6000 naučnih radova u svetskoj naučnoj literature, o deletvornosti I ispravnosti različitih integrativnih metoda informacije o njima čuvaju kao tajna od javnosti.

 

Zašto je to tako?

Jedno je sigurno, nemoguće je znati koliko će mo živete, ali zašto ne preduprediti nešto što se može sprečiti bez ikakvih kontraindikacija.

 


 

Ćeliska detoksikacija I ćeliska hrana

 Učili su nas da postoji preko 10.000 različitih bolesti I da su operacija I  lekovi način na koji ih je moguće lečiti. 

Medjutim istina je da postoji samo jedan uzrok svih tih bolesti. Loša funkcija ćelija ili ćeliski kvar. – Citat Gary Tunsky iz knjige “The Battle For Health Is Over pH”

Posle više od dvadeset godina istraživanja iz oblasti biologije, biofizike I biohemije nezavisnim istraživanjima nekoliko naučnika u svetu došli su do do zaključka da postoji samo nekolko razloga za nastanak svih zdravstvenih problema.

Na 5% svih zdravstvenih problema utiče :

  • Nasledna slabost (izavana genetskim predispozicijama) i nesreće I sportske povrede.

 

Na  preostalih 95 posto zdravstvenih problema direktni uzročnik je:

  • Ćeliska toksičnost, greške na informacionom nivou I  ćeilskoj komunikaciji.

 

  

Posle više od dvadeset godina istraživanja iz oblasti biologije, biofizike I biohemije nezavisnim istraživanjima nekoliko naučnika u svetu došli su do do zaključka da postoji samo nekolko razloga za nastanak svih zdravstvenih problema.

Na 5% svih zdravstvenih problema utiče :

  • Nasledna slabost (izavana genetskim predispozicijama) i nesreće I sportske povrede.

 

Na  preostalih 95 posto zdravstvenih problema direktni uzročnik je:

  • Ćeliska toksičnost, greške na informacionom nivou I  ćeilskoj komunikaciji.

 

Uzrok ćeliske toksičnosti su: otrovnvne hemikalije u hrani vazduhu I vodi (klor, fluorid, arsen, teški metali, živa,nafta destilati, itd.), hemikalije I toksini koje sadrži kozmetika, sredstva za čiđćenje u domaćinstvima I hemisha toksičnost lekova koje koristimo od rodjenja.

Ćeliska toksičnost i ćeliski nedostatci nikada se ne javljaju zasebno U istom trenutku na celiju deluju antibiotici, bakterije, virusi… i imaju efekat sinergije, gde jedan plus jedan nije dva, nego 10, 20 ili 100 puta vise narušavaju zdravlje I vitalnost.

 

Kada dodje do promena u radu ćelije vremenom neminovno dovodi i do pogoršanja rada tog organa a zatim I do zdravstvenih problema.

Pre nego što problem postane tako očigledan i  pre nego mu dodelimo medicinsku dijagnozu subjektivno mi i pored toga sto se  osećamo  loše i bolesno rezultati koje se obavljaju putem laboratorskih analiza, ultrazvuka, skenera nisu u stanju da otkriju problem.

Tada se pacijent nalazi u takozvanom “Medical Twilight Zone” gde pacijent nije ni zdrav ni bolestan jer se njihovo  trenutno zdravstveno stanje ne uklapa u neku od 10.000 kategorizovanih bolesti.

U velikom broju slučajeva gde koristeći laboratoriske testova I analize kao što su X-zraci, PET scans, MRI-ih, CT, odredjivanje imunih profila, krvne patologije hormonske procene, pacijent će najvjerojatnije pokazati da nema  znakova abnormalnosti,Ovo se moze ocekivati  jer ni jedan od tih testova nije ni namenjeni za merenje parametara ćeliske toksičnoste i “zdravlja” ćelije.

Ako su rezultati dobri a pacijent se i dalje oseća bolestan lekar će ga okarakterisati kao hipohondora  ili će psihosomatske probleme navesti kao uzrok njegovih problema zbog čega će mu predložiti lekove i terapiju koja će prikriti simptome a uzrok sakriti još dublje.

Dakle potrebno je da shvatite da sadašnji, laboratorijski testovi, analize i pregledi mogu otkriti hronične i teške krizne situacije kada je često prekasno za preventivu. Ova oprema lako može otkriti ciroze jetre, hepatitis, moždani udarr, otkazivanje bubrega , srčani udar, reumatoidni artritis, tumor, ali ostaje nemoćna u polju medicinske  Twilight Zone (zonu sumraka)  koja se na žalost ne bavi prvim i osnovnim uzrokom bolesti,  ćeliskom toksičnosti, ćeliskom bolesti.

Veliki broj  lekara smatra da ako nešto ne mogu videti  X-zracima, otkriti putem laboratorijskih testova,  čuti stetoskopom, ustvari i  ne postoji iako se pacijent oseća loše

Budući da se malo pažnje posvećuje  problemima  ćeliske toksičnosti, šteti koje izazivaju slobodnoradikalski procesi.., sve više je novih bolesti I starih koje se ne leče.

 

Procjenjuje se da je preko 90% svih poseta lekaru zbog cirkulacijskih problema, hroničnog umora, stresa, povišenog pritiska,  bol, probavnih poremećaja, kožnih poremećaja, blaga bakterijske, gljivične i virusne infekcije, anksioznost i auto-imunološki poremećaji ustvari izazvano ćeliskom toksičnosti i lošoj ćeliskoj funkcionalnosti.

 

Život počinje I završava se u ćeliji.
Ako imate u sebi otrovne elemente, teške metale koji se akumuliraju u crevima, jetri, ćelijama krvi, ako ćelija nije u stanju da se oslobodi metaboličkog otpada preko ćeliske mebrane sve to će se manifestovati kroz simptome ekstremnih letargija, slabost mišića, problema želuca, boli, depresija, problemi koncentracije I pamćenja, itd. Sve su to upozorenja našeg organizma da na ćeliskom nivou nešto nije u redu.Drugim rečima mi smo bolesni mnogo pre nego što osetimo simptome.

Simptomi poput  kašalja, glavobolja, vrtoglavica, nervoze, slabosti, nadutosti, zatvora, proliv, nesanica, izgubljeni osećaj zadovoljstva i blagostanja, samo su inteligntna upozorenja ćelija da postoji ćeliski kvar u odredjenom organu ili sistemu.

Ovi subjektivni simptomi  ne mogu otkriti laboratorijske analize dok ne dovedu do hroničnih degeneratvnih promena niti se mogu lečiti farmaceutskim lekovima prosto zato što su indukovani prehrambnim  mineralno vitamnskim nedostatcima I ćeliskoj toksičnosti.

Ovakav farmaceutski pristup tretiranja simptoma a koji definitivno ukazuju na odredjeni nedostatak nutritijenata i postojanje toksičnoti u ćeliji očigledno neće dovesti otklanjanja toksičnosti niti i nadokande nedostataka već će u stvari dodati još toksina.

Samo prirodne, netoksične metode i detoksikacijski protokoli mogu preokrenuti bolest.

 

Kada ćelija otežano funkcioniše unutrašnji mehanizam organizam pokreće mehanizme za čišćenje od toksina. Ovo se manifestuje kroz simoptome kašlja, sluzav iscedak, znojenje, proliv, i sl.koji  se pogrešno interpretiraju kao bolesti.

U svom neznanju, mnogi pokušavaju da simptome toksičnost, mineralnih nedostataka i nedostataka na nivou ćelije hiruški tretiraju.

 

Kako toksičnost ćelije dovodi do bolesti?


 

U organizmu postoji ogroman broj ćelija koje obavljaju različite funkcije I bez obzira što imaju različite strukture  sve trebaju vodu za opstanak i rad.

Osnovne komponente svake ćelije su iste osim crvenih krnvih ćelija . Svaka ćelija ima svoj metabolizam i naravno svoj otpad koji je za nju tiksican. Ovaj otpad se dalje putem jetre I bubrega izbacuje napolje iz organizma. Ovaj detoksikacioni sistem je vrlo važan za zdravlje jer kada ćelije postanu toksične kada se razmena materije i produkata metabolizma nagomilavanju u njoj nastaju problemi koji će  kroz nekoliko godina biti vidljivi I medicina će im dati neko od 10.000 imena.

 

Kada je ćelija zdrava protok tečnosti ili vode kroz nju je dobar. Tečnost ima dva načina za ulazak I izlatak iz ćeliske strukture. Spoljna membrana  je selektivno propustljiva barijera. To ima za posledicu da neke tečnosti mogu a neke ne mogu da prodju kroz tu barijeru. 

Kada ta supstanca može proći u unutrašnjost bez ulazne energije iz ćelije to se zove pasivni prolaz. Kada ćelija mora proizvesti energiju taj metabolički proces se naziva aktivni transport. Kretanje vode je primer pasivnog transporta a kretanje aminokiselina I većine iona preko membrane je aktivni transport.

 

Plazma Membrane osim što je selektivno propusna, ima još jednu vrlo važnu funkciju. Ona održava potencijalnu razliku između napona unutrasnje strukture ćelije i medjućeliske tečnosti.

Naučnici tek sada počinju shvatati važnost napona koji postoji na samoj mebrani.

Njegena električna vrednost igra ulogu u pomaganju membrani da bude selektivno propusna.

 

Loš mebranski napon.

Postoji puno stvari koji mogu krenuti u lošem pravcu kada na ćeliju delujemo nečim poput toksina.

Integritet ćelije može biti ugrožen spolja ili iznutra. Toksini koji uzrokuju problem ne ne samo da dolaze spolja, nego i  sama celija proizvodi otpad koji za nju predstavlja pravi otrov.

 

Kao što smo već rekli organizam ima prirodni obrambeni mehanizam za uklanjanje toksina iz sistema.

Kod većine ljudi ovaj sistem funkcioniše ispravno, ali kada je to opterećenje konstantno dolazi do problema u radu tog sistema.

Toksični otpad oko ćelija

 

 

 

 

 

 

Pogledajmo 3 osnovna razloga zašto telo postaje toksično I kakav to efekat ima na ćelije.

1.Toksikacija od prirodnih otpadnih proizvoda metabolizma ćelije u smislu porasta nukleniske kiseline.

2. Toksifikacija veštačkim proizvodima koje čovek svakodnevno kozumira I unosi.

3. Toksifikacija uzrokovana zamenom genetskog materijala i odumiranja ćelija.

Važno je shvatite, da iako ove procese objašnjavamo pojedinačno svi se oni istovremeno i svakodnevno dogaju.                                                                             .

Usled slabe funkcije jetre I bubrega proizvodi metabolizma celije nece moci da se pravilno odstrane zbog cega celija trpi velika ostecenja koja mogu dosvesti do ozbiljnog narusavanja funkcije celog organa ili sistema.

 

Kada su zdrave ćelije zdrav je I organizam.Više>>>

 

 

Kada se toksini počnu akumulirati na spoljnoj strani ćelije jedan od uzroka je i slab menbranski potencijal ili napon.To onemogućava da u celiju prodre i izadje sve ono sto je njoj potebno ili je pak visak.

 Postoje dva procesa koji organizam koristi za rešavanje ovog problema. 

1.Uzimanje iz spoljnih izvora ono što potrebno za podizanje napona mebrane i

2. Bela krvna zrnca.

Toksine koji su uspeli ući u ćeliju za vreme dok je njen potencijal bio nizak pokušaće ukloniti bela krvna zrnca. Medjutim one će u tom procesu oštetiti membranu ostavljajući je privremeno ranjivu I nezaštićenu. Nakon što je toksin ušao u strukturu ćelije on je uzrokovao I probleme unutar nje. Za izbavanje toksina I popravljanja ćelije potrebna ćelija treba koristit sopstvenu energiju. Ako ćelija nema tu rezervnu energiju nastaje problem.

 

Dakle pri uklanjanju toksina bele krvne ćelije prave na spoljnom delu odredjenu štetu i ostavljaju ćeliju ranjivom. Ako toksini udju u ćeliju mogu uzrokovati  oštećenja. Ali šta ako je taj otrov veštački hormon ili kancerogena supstanca? Ovo može postati veliki problem jer ako je snaga otrova takva da može promeniti kod ćelije on će to I učiniti a da mi toga nismo ni svesni.

Puno vremena je potrebno pre nego što  vi počnete osećati promene i probleme koje se desavaju na celiskom nivou. Ali upravo ih to cini toliko opasnim jer kada se te promene primete mozda je vec kasno jer ove vrste toksina mogu dovesti do raka . Toxičnost ove prirode je teško ispraviti, ali ne i nemoguće.

Danas se ovim problemima bavi kvantna medicina.

  • Zahvaljujuci O.M.I analajzerima prvo se indetifikuje ugrozena zona.
  • Uz pomoć prirodnih “čistača” kao što su hitozan ili zeolit može se učitini mnogo na ćeliskom nivou.
  •  Uz pomoć Ferty I Bio generatora delujemo na celiju kako bi joj vratili optimalnu funkciju. Samo zdrave celije jednog organa mogu dati tom organu mogucnost da ispravno funkcionise, sprovodi detoksikaciju i proizvodnju prirodnih lekova i supstanci i na taj nacin omogucimo sebi dobro zdravlje i izgled.

Šta je O.M.I analajzer I Ferty I Bio generator?

 anima-1.gif


O.M.I analajzer je high-tech medicinski hardver I softver koji pomože zdravstvenom praktičaru pronaći energetske neravnoteže I zdravstvene probleme koji nastaju kod ljudi.

 Kako oni rade?

Funkcije O.M.I analajtera su slične kao kod bilo kojih biofeedback uređaja koji koriste tehnologiju koja “čita” električne I neke druge parametre  preko informativnih zona na čelu, rukama I nogama pacijenta.

Kompjuterski softver može obradom podataka dati informacije o postojanju alergija, intolerancije, postojanju toksičnosti, infekcije, parazita, funkcionalnom stanju svakog organa, biološkoj starosti organizma, stanju kičme I još mnogo toga.

Ti podatci nam omogućavaju razumevanje vašeg organizma, vaših potreba, funkcionalne promene I moguće zdravstvene probleme. Informacije dobijene na ovaj nači razlikuju se od standardnih medicinskh testova I analiza jer se na ovaj način fokusiramo na energetskom I informacionom aspektu a ne samo morfološkom I biohemiskom.

O.M.I analajzer mereći različite parametre u organizmu mineralno vitaminski status, toksičnost, infekcije, provodljivost, nivo hormona, mišićni tonus uporedjuje sve ove podatke sa normama I daje nam grafikone I tekstualne podatke o trenutnom stanju vašeg organizma.

Nakon tako obavljene analize možemo na različite načine delovati na popravku parametara koji su van norme. U nekim slučajevima potrebno je delovanje u smislju povećanja energije ćelije a u nekim je potrebno delovati na informacionom nivou kako bi ćeliji povratili funkciju. To se zove elektro akupunktura, jer nema igala.

OMI analajzer može otkriti postojanje intolerancije na hranu I toksičnost koji bi mogao biti uzrok psihičkih problema, stresa…

Samo za članove kluba Life 4 You

 ANALIZA I TERAPIJE   VIŠE >>> TOTAL BODY REPAIR