Ćelijska medicina

“Čovek mora stalno da ponavlja istinu, zato što se glupost oko nas uvek iz početka pripoveda, i to ne od pojedinca, već od zaglupljene mase. U novinama i enciklopedijama, po školama i univerzitetima, svuda je prevara na delu, koja je brižno negovana od onih koji žele da zadrže vlast nad nama.”

Johan Volfgang Gete

Na ovoj stranici možete se informisati o osnovama ćelijske medicine kako bi dobili informacije o još jednoj mogućnosti da unapredite svoje zdravlje i predupreditie bolest. Svaku informaciju proverite i analizirajte. Ukoliko vam treba pomoć i želite saznati naše mišljenje i stav povodom ovog pristupa možete nas kotaktirati.

Gerald Massey,jedan od najvećih egiptologa uopšte,napisao je:”Biće teško onima koji su prihvatili autoritet kao istinu , a ne istinu kao autoritet ”To se upravo dogodilo sa zapadnom civilizacijom.

300.000 ćelija u telu umire svakog minuta, što je zapravo manje od 0,0001 odsto od ukupnog broja ćelija koje se nadoknade u ljudskom telu svakog dana. Odrasla osoba sastoji se od oko 100 biliona ćelija koje se stalno obnavljaju, a redovna nadoknada se odvija i na mikroskopskom nivou – menjamo ćelije koje čine naša creva svakih nekoliko dana, one koje čine našu bešiku svaka dva meseca i crvena krvna zrnca svaka četiri meseca…itd.

Za normalno funkcionisanje našeg organizma pored hrane ,vode i kiseonika,potreebni su i mikronutrijenti. Bez kiseonika čovek može izdržati nekoliko minuta,bez vode nekoliko dana ,bez hrane(makronutrijenata) nekoliko sedmica,a bez mikronutrijenata(vitamina,minerala,aminokiselina,bioflavanoida,elemenata u tragovima i ostalih prirodnih materija neophodnih za metabolizam) i nekoliko godina,čak decenija.Nedostatak mikronutrijenata u organzimu ničim nije signaliziran!Prvi signal ili smetnja je sama bolest.Od bolesti se možemo zaštititi i pobediti je samo znanjem i delovanjem.Zdrav način života,zdrava ishrana i unos ćelijskih hranljivih materija su osnov za zdrav život.Ćelijske hranljive materije su prirodne materije koje su konstantno potrebne bilionima telesnih ćelija za život i optimalnu funkciju.

Naučno je dokazano da procenat hranljivih sastojaka u našoj hrani zadnjih decenija rapidno opada ,a s druge strane naš organizam nije sposoban da sam proizvodi većinu neophodnih vitamina ,pa se broj obolelih i pored uspeha alopatske medicine stalno uvećava

 


U ćelijskim mitohondrijama (elektranama) se proizvodi bioenergija za metabolizam ćelije.Ta bioenergija se proizvodi pomoću MAKROnutrienata (proteini,ugljeni hidrati i masti) koji su nosioci goriva metabolizma ćelije i MIKROnutrijenata –ĆELIJSKIH HRANLJIVIH MATERIJA(vitamini,minerali,elementi u tragovima,aminokiseline)pokretača metabolizma.
E dragi moji zamislite ćeliju kao peć ,nije dovoljno u nju staviti ugalj,potrebno ga je i zapaliti!
ĆELIJSKE HRANLJIVE MATERIJE su glavni isporučioci energije za metabolizam ćelije.Život bi bio nemoguć bez njih.One su neophodne za niz hemijskih procesa nezavisno od vrste ćelije. Njihov hronični nedostatak najčešći je uzrok smanjene funkcije ćelije i glavni je uzrok narodnih bolesti poput infarkta i raka

MIKRONUTRIJENTI SU ŽIVOTNO VAŽNI!

 

Materije koja čini osnovuživota:KISEONIK

 

VODA

 

ISHRANA:

Makronutrijenti:

(Belančevine,šećer,masti)

 

ĆELIJSKE HRANLJIVE TVARI:

Mikronutrijenti:(Vitamini,

minerali,elementi u tragovima,

aminokiseline)

 

 

Alarmantni znakovi koji ćese javljati usled nedostatkaživotno važnih tvari:-Gušenje

 

-Žeđ

 

-Glad

 

 

 

Nema alarmantnih znakova!

Kako se kod nedostatka ćelijskih

hranjivih materija ne javljaju

alarmantni znakovi, od posledica

se možete zaštiti jedino

odgovarajućim znanjem i

delovanjem!

Smrt usled nedostatka životnovažnih tvari javlja se nakon:•Nekoliko minuta

 

•Nekoliko dana

 

•Nekoliko nedelja

 

 

 

•Nakon nekoliko godina

(npr. srčani infarkt)

Nedostatk mikrohranljivih materija u organizmu ničim nije signaliziran.Prvi signal ili smetnja je sama bolest.Od bolesti se možemo zaštititi samo znanjem i delovanjem.
Zdrav način života ,zdrava ishrana i unos ćelijskih hranljivih materija su osnova za zdrav život.
Ćelijske hranljive materije su PRIRODNE materije koje su NEPREKIDNO potrebne milionima telesnih ćelija za život i optimalnu funkciju
-VITAMINI
-MINERALI
-ELEMENTI U TRAGOVIMA
-ODREĐENE AMINOKISELINE
-OSTALE PRIRODNE MATERIJE KOJE SU POTREBNE ZA METABOLIZAM
SINERGIJSKO DELOVANJE PRIRODNIH MATERIJA
Do sada nije istraženio sinergijsko delovanje mikronutrijenata na organizam .Prva je to učinila ĆELIJSKA MEDICINA(ZELLULAR MEDIZIN – Dr RATH).
SINERGIJA- naizmenično,uzajamno delovanje jednih na druge.
Kako bi se postigla najveća moguća korist iz terapije uzimanja ćelijskih hranjivih materija,ćelijska medicina se koristi činjenicom da ćelijske hranjive supstance u našem telu deluju poput tima.
Našem telu nisu potrebne visoke koncentracije pojedinih elementa (vitamina ili mikronutrijenata) nego posebna kombinacija ćelijskih hranjivih materija, koja deluje sinergijski i koja u malim količinama postiže najveću moguću korist za zdravu funkciju ćelije.

Kod sinergije je krajnji rezultat bolji od sume pojedinih rezultata
1 + 1 je više
Istovremeno delovanje više mehanizama, nazivamo sinergijom.

 

Delovanje ćelijskih hranljivih materija možemo uporediti sa simfonijskim orkestrom koji izvodi Mocartovu kompoziciju,u kojem mnoštvo muzičara ,svirajući na različitim instrumentima i različite tonove, ali u istom taktu stvaraju božanstven zvuk 40-te. Pojedinačno,muzičari, oni su ništa ,zajednički oni su sve i stvaraju muziku Univerzuma.Po tom principu deluje i sinergijska kombinacija hranljivih materija u našem organizmu.
KLJUČNA JE ULOGA VITAMINA C
Pre 70 godina dodeljena je Nobelova nagrada za otkriće vitamina C i njegove uloge u organizmu. Naše telo ne može proizvesti ni jedan miligram vitamina C.Od svih ćelijskih hranjivih materija vitamin C je najvažnija supstanca. Vitamin C pomaže u sprečavanju oboljenja kardiovaskularnog sistema i ima ključnu ulogu u prirodnim terapijama lečenja raka i bolesti imunodeficijencije.
VAŽNI UZROCI NEDOSTATKA ĆELIJSKIH HRANLJIVIH MATERIJA
Hrana hranljive materije gubi usled:
-dugog skladištenja
-kuvanjem/pranjem
-ljuštenjem kore /rezanjem
-načinom uzgajanja
-uticajem faktora okoline
Ubrzana razgradnja hrane vrši se pri:
-pušenju
-konzumiranju alkohola
-stresu
-izlaganju otrovima iz okoline
-uzimanju lekova
Povećana potreba je kod :

-starijih osoba
-dece i mladih
-sportista
-trudnica
-dojilja
Uprkos naporima, ponekad nismo u mogućnosti pravilno se hraniti, kao npr. u stresnim situacijama ili pri dužem konzumiranju proizvoda koji su siromašni hranjivim materijama. Stoga su dodatci ishrani (suplementi) neophodni
. Kombinacije dodataka prehrani temelje se na dugogodišnjim istraživanjima i naučnim otkrićima. Ćelijska medicina dr. Ratha – a , polazi od saznanja dobijenih intenzivnim istraživanjem, da se o bolesti i o zdravlju našeg tela odlučuje na nivou ćelija, a ne na nivou organa kako smatra školska medicina, koja je orjentisana ka farmaciji. Na taj se način dobija sasvim novo objašnjenje uzroka bolesti.
Za održavanje zdravih telesnih funkcija i funkcija organa važna je kombinacija vitamina, minerala, aminokiselina i ostalih mikronutrijenata. Te sinergističke kombinacije ćelijskih hranjivih supstanci, razvijene dugogodišnjim istraživačkim radom dr. Rath – a delotvorne su i u prevenciji i u lečenju bolesti.
Za vreme određenih razdoblja života javlja se povećana potreba za unosom vitamina i drugih ćelijskih hranjivih materija kao npr. za vreme rasta i razvoja dece, stresnih situacija, prilikom bavljenja vrhunskim sportovima ili kod pušača. Upravo je u takvim slučajevima prikladno započeti s uzimanjem dodataka prehrani.
Uzimanje vitamina i drugih faktora bioenergije je preduslov za zaštitu naših telesnih ćelija.
Kliničke studije, koje će biti sažete u nastavku ovog serijala, kao i mnoga individualna iskustva pacijenta dokazuju delotvornost sinergističkih kombinacija ćelijskih hranjivih supstanci.
.
Pacijenti, koji boluju od raka uvideli su da se konvencionalna medicina bavi samo simptomima i ne donosi lek,pa su počeli verovati u alternativne metode lečenja. No, tim metodama nedostaju naučni temelji i dokazi njihove efikasnosti. Ćelijska medicina se razlikuje od tih metoda, jer je i naučno dokumentovana. Ona težište stavlja na metastaze, koje su odlučujući aspekt oboljenja od raka. Lečenje zavisi od brojnih fakora poput veličine tumora, njegovog položaja , stadiju raka i opštem zdravstvenom stanju pacijenta, što je puno važnije. Statistike beleže pad u broju obolenja od pojedinih oblika raka (npr. raka pluća), no pad nije rezultat otkrivene nove metode lečenja već preduzetim preventivnim merama (smanjiti pušenje)
Osnovna formula ćelijske medicine je Vitacor plus koji u sebi sadrži 30 naučno ukonponovanih prirodnih vitamina ,minerala i ostalih elemenata u tragovima.Ona je temelj svih lečenja,i u kombinaciji sa još 15 formula za izgradnju ćelija i dodatnih formula uspešno leči gotovo sve bolesti današnjice (rak,kardiovaskularne bolesti,dijabeties,artritis,astma,arteroskleroza,bolesti imunog sistema,i ostale hronične
bolesti)Naravno svaka bolest zahteva konzumiranje određenih dodataka ishrani.
U formulama ćelijskih hranjivih materija dr. Rath-a – dodatcima ishrani za zdravlje ćelija – hranjive i ćelijske materije su kombinovane tako da podižu i regulišu važne procese metabolizma u telu.Time se ne leče samo obolele ćelije nekog organa nego celi organizam.

 

Poreklo i kvalitet

         Istraživački institut dr. Rath-a u Kaliforniji

 

Na istraživačkom institutu dr. Rath-a u Kaliforniji/SAD sudjeluju stručnjaci iz različitih područja nauke u istraživanju i razvoju formula ćelijskih hranjivih materija. Formule ćelijskih hranjivih materija dr. Rath-a su za razliku od drugih proizvoda na tržištu, klinički ispitane. Svaka formula se temelji na 15 – godišnjem naučnom istraživanju i razvoju.

OPŠIRNIJE…

 

Poštovani korisnici naših proizvoda

Ovim putem Vas obaveštavamo o sastojcima, pomoćnim materijama i novim etiketama na našim proizvodima ćelijskihih hranjivih materija:

 1. SASTOJCI

Sastojke delimo na aktivne materije i tzv. pomoćne materije, koje se koriste za spajanje i oblikovanje tableta.

 • Aktivne materije: U načinu spajanja aktivnih materija već godinama nema promena. Svi vitamini, minerali, elementi u tragovima i ostale ćelijske hranjive tvari zastupljene su u pojedinim proizvodima, a u njihovom kvalitetu i kvantitetu nije bilo promena. Kada bi i došlo do takvih promena one bi bile posledica novih istraživanja i o tome bi Vas pravodobno obavestili.
 • Pomoćne materije: Što se tiče pomoćnih materija i dalje nastojimo smanjiti njihovu upotrebu te osigurati njihovo prirodno poreklo. Pomoćne materije koje primijenjujemo nabrojane se u slijedećem odlomku.
 1. POMOĆNE MATERIJE

Pomoćne materije, koje su potrebne za proizvodnju tableta i kapsula, su vezivne tvari, koje osiguravaju vezu između vitamina i ostalih tvari te njihovu zaštitu. I materije koje se koriste kao film ovojnice za tablete nazivaju se pomoćnim materijama, koje osiguravaju zaštitu i trajnost proizvoda.

Pri odabiru i primeni pomoćnih materija većina proizvođača koristi jeftinije materije, koje su sintetičkog porekla. Za razliku od toga mi i pri odabiru pomoćnih materija idemo svesno drugim putem s ciljem odabira pomoćnih materija prirodnog porekla. Najvažnije pomoćne materije koje se nalaze u našim proizvodima su:

 • Riboflavin: Riboflavin je naučni naziv za vitamin B2. Taj vitamin se primenjuje kao film ovojnica za tablete odnosno za njihovu zaštitu. Riboflavin je intenzivne žute boje, što se može uočiti na izgledu tableta.
 • Ulje limuna: Prirodno ulje iz limuna ne primenjuje se samo zbog njegovog ukusa, već i zato što sadrži antioksidanse i flavonoide, koji štite od uticaja slobodnih radikala.
 • Šelak: Tu smolu u prirodi proizvode određeni kukci za zaštitu svog potomstva. U prehrambenoj industriji ta se prirodna materija upotrebljava za zaštitu i održivost prehrambenih namirnica.
 • Kalcij karbonat: Kalcij karbonat je naučni naziv za kreč od kojeg se sastoje npr. ljuske školjaka. Reč je o materiji, koja se nalazi svugdje u prirodi. Kalcij karbonat se koristi za oblikovanje tableta i delom kao film ovojnica.
 • Maltodekstrin: Maltodekstrin je mješavina dviju molekula šećera: maltoze (slad) i dekstroze. To je prirodna vezivna materija, koja se koristi za zaštitu osetljivih materija poput vitamina i drugih mikronutrijenata.
 • Hipromeloza: Hipromeloza je potomak celuloze, vlaknaste tvari, koja čini glavnisastavni dio svih biljaka. Za razliku od celuloze, hipromeloza je topljiva u vodi. Ona činiglavni sastavni dio kapsula, koje se koriste za Epican Forte i Lensivit. I kroskarmeloza je potomak celuloze.
 • Srednjelančane masne kiseline: Za razliku od ostalih masti, ove masne kiseline se ne skupljaju u telu. Masne kiseline koje mi primenjujemo, dobijene su iz kokosova oraha i služe pre svega za zaštitu i osiguravaju raspoloživost vitamina koji su topljivi u mastima i koji se nalaze u našim preparatima.
 • Kremena kiselina (Silicij dioksid): Kremena kiselina je najčešći mineral, koji se javlja u prirodi i sastavni je dio ćelijskih zidova biljaka. Dodavanje prirodne kremene kiseline spriječava sljepljivanje sastojaka i povećava bioraspoloživost mikronutrijenata.
 • Magnezij stearat: Spojevi magnezija iz masnih kiselina (stearinska kiselina) javljaju se kao međuproizvod i u ljudskom organizmu. Pri preradi prehrambnih namirnica i dodataka prehrani služe kao sredstvo razdvajanja, koje pospješuje raspoloživost sastojaka.
 1. PRIRODNO POREKLO SASTOJAKA I POMOĆNIH MATERIJA

Kad god je to moguće, primjenjujemo sastojke i pomoćne materije prirodnog  porekla, kao:

 • voće, posebno citruse, papaja, ananas, koštice grožđa, kokos
 • ostale biljke poput kukuruza, soje, šećerne repe, zelenog čaja, morskih algi, nevena, izdanke kore crnogoričnog drveća
 • chondroitin i glukozamin (u Arteriforte) dobiveni su iz prirodnog hrskavičnog tkiva
 1. NAŠI PROIZVODI NE SADRŽE:
 • genetski modifikovane biljne materije
 • umetna bojila i sladila
 • alergene poput glutena, laktoze, pšenice
 • želatinu (umjesto toga koristimo npr. hipromelozu dobivenu iz ćelijskih vlakana biljaka)
 • kvasac i MSG (monosodium glutamate)
 1. NOVE INFORMACIJE NA ETIKETAMA PROIZVODA:

Kao i u svakom području tako i u području etiketiranja proizvoda, dodataka ishrani, postoje novi propisi. Etikete naših proizvoda morali smo uskladiti s novim zahtijevima.

Najvažnije izmjene:

 • tzv. «sastav» nudi informacije o svim sastojcima koji se koriste pri proizvodnji ćelijskih hranjivih materija (odlomak gore)
 • aktivne materije moraju se obilježiti prema novom europskom propisu tzv. RDA-vrednostima. RDA znači «Recommended Daily Allowance», a u prevodu znači «dnevna preporučena količina uzimanja». Aktivna materija mora se navesti u postotcima koji odgovaraju toj vrijednosti. RDA-sistem zamenjuje ADH-vrednost, koja se ranije koristila od strane holandskog zdravstva.
 • Novi propisi utvrđuju i određene smernice, koje se moraju nalaziti na etiketama svih proizvoda, dodataka ishrani.

Uvereni smo da je sastav naših proizvoda – ne samo mikronutrijenata već i pomoćnih materija – jedinstven. Visoka vrednost naših proizvoda je naša obaveza prema Vašem zdravlju.

Srdačan pozdrav,

Vaš Dr. Rath Health Programs B.V. tim

BOLESTI

KARDIOVASKULARNE BOLESTI I MOŽDANI UDAR

KOJU ULOGU IMAJU ĆELIJSKE HRANJIVE MATERIJE U SPREČAVANJU ATEROSKLEROZE?

Ateroskleroza ( zakrećenje arterija ) je dugogodišnji proces u kojem dolazi do otvrdnuća i suženja arterija zbog nakupina ( plaka ). Nakupine se sastoje od holesterola i kalcija, te drugih tvari. Nakupine plaka se mogu nataložiti u tolikoj meri da mogu zaustaviti dotok krvi u srce ili u mozak, što može izazvati srčani ili moždani udar.

Glavni uzrok ateroskleroze je nedovoljno snabdevanje zidova arterija vitaminima i drugim mikronutrijentima. Nedovoljno snabdevanje vodi do slabljenja zidova arterija, nastanka pukotina i lezija. Holesterol koji se prenosi telom u obliku lipoproteina poput LDL-a i LP(a) je najbolji biološki faktor za popravak zidova arterija, kojim telo raspolaže pri nedostatku ćelijskih hranjivih materija. LP(a) se vrlo dobro taloži u pukotine zidova arterija i tako pospješuje nastanak aterosklerotičnog plaka.

Ćelijske hranjive materije pospešuju stabilnost i elastičnost krvnih sudova, izgradnju i zaštitu vezivnog tkiva te razgradnju nataloženog plaka.

Stvaranje stabilnog i elastičnog vezivnog tkiva zavisi od optimalne proizvodnje kolagena. Vitamin C pospješuje proizvodnju kolagena. Zajedno s bakrom, elementom u tragu, on pospješuje umrežavanje i čvrstoću kolagenskih vlakana. Prirodne aminokiseline, lizin i prolin, važni su sastavni delovi kolagena i čine oko jednu četvrtinu molekule kolagena. Chondroitin sulfat i N-acetil glukozamin su prirodne tvari koje se ulažu između vlakana kolagena i tako povećavaju čvrstoću i stabilnost vezivnog tkiva.

Osim toga, prolin i lizin imaju još jednu važnu funkciju u regeneraciji aterosklerotičnih naslaga. Oni su « teflon tvari « koje poput film omotača obavijaju LP(a) molekule i tako spriječavaju njihovu lepljivost. Molekule se ne lepe ne pukotine nego se odvajaju i krvlju prenose u jetru i tamo se razgrađuju. Osim toga, prolin i lizin sprečavaju nakupljanje i drugih masti.

ŠTA JE ANGINA PEKTORIS?

Angina pektoris je povezana s koronarnim oboljenjem. Koronarno oboljenje je manifestacija ateroskleroze srčanih krvnih sudova. Jako suženje srčanih krvnih sudova sprečava dotok krvi u srce i može izazvati srčani infarkt ili iznenadnu smrt.

Optimalna izgradnja i stabilnost zidova arterija zavisi o dovoljnoj količini kolagena, elastina i drugih materija koje izgrađuju krvne sudove. Osim tih materija važne su i druge ćelijske hranjive materije poput vitamina C, vitamina E,chondroitin sulfata, glukozamina, bakra, prolina i lizina.

PREPORUČUJE LI SE UNOS ĆELIJSKIH HRANJIVIH MATERIJA KOD SRČANE INSUFICIJENCIJE?

Da, jer srce ne može pumpati dovoljnu količinu krvi u sistemu krvotoka koja je potrebna za zdrav metabolizam. Nedovoljna ishrana kiseonikom i hranjivim materijama prouzrokuje kratak dah, edeme i iscrpljenost.

Srce je mehanički najaktivniji organ našeg tela i dnevno pumpa na hiljade litara krvi koja je potrebna za ishranu telesnih ćelija. Kako bi moglo ispuniti svoju funkciju potrebna mu je velika količina bioenergije. Hronični nedostatak ćelijskih hranjivih materija smanjuje proizvodnju bioenergije i može dovesti do slabljenja srčanog mišića.

Unosom specifičnih ćelijskih hranjivih materija za ishranu srčanih ćelija ,telu se stavljaju na raspologanje faktori koji su mu potrebni za optimalnu proizvodnju energije, a time i optimalnu ishranu srčanih ćelija. Hranjive materije poput karnitina, koenzima Q10, taurina, vitamina C i vitamina B grupe isporučuju srčanom mišiću bioenergiju i tako poboljšavaju njegovu funkciju pumpanja.

Kod bolesnika koji boluju od srčane insuficijencije preporučuje se prilikom započinjanja uzimanja ćelijskih hranjivih materija unos manjih doza koja će se postupno povećavati. Tako se srčane ćelije mogu polako naviknuti na optimalnu ishranu bioenergijom.

KOJE ĆELIJSKE HRANJIVE MATERIJE SE PREPORUČUJU KOD SMETNJI SRČANOG RITMA?

Smetnje srčanog ritma su smetnje u otkucaju srca. Te smetnje su izazvanenedostatkom ćelijskih hranjivih materija u provodnim srčanim ćelijama uslijed čega dolazi do smetnji u stvaranju i provođenju električnih impulsa. Simptomi koji su povezani sa smetnjama srčanog ritma su ubrzano ili usporeno kucanje srca popraćeno osećajem omamljenosti i vrtoglavice.

Srčane ćelije vrlo brzo troše energiju. Za njihovu optimalnu funkciju potrebne su im ćelijske hranjive materije poput karnitina, taurina, koenzima Q10, vitamina C, vitamina B grupe i minerali poput magnezijuma, kalcijuma i kalijuma.

KOJE ĆELIJSKE HRANJIVE MATERIJE SU VAŽNE ZA ODRŽAVANJE NORMALNE VREDNOSTI KRVNOG PRITISKA?

Milijoni ljudi pate od povišenog krvnog pritiska. Glavni uzrok povišenog krvnog pritiska je hronični nedostatak vitamina i drugih ćelijskih hranjivih materija u milionima ćelija zidova arterija. Taj nedostatak prouzrokuje napetost i zadebljanje zidova arterija što rezultira povišenjem krvnog pritiska. Smanjenje napetosti u ćelijama arterija vodi do proširenja obima krvnih sudova, a time i smanjenja krvnog pritiska.

Kod zdravih osoba se opuštenost u zidovima arterija postiže optimalnom proizvodnjom tzv. « opuštajućih « faktora u ćelijama zidova arterija. Kod povišenog krvnog pritiska javlja se nedostatak « opuštajućih « faktora pa se preporučuje uzimanje ćelijskih hranjivih materija za opuštanje i elastičnost glatkih mišičnih ćelija, poput vitamina C, arginina, magnezijuma i kalcijuma.

Arginin podstiče povećane proizvodnje opuštajućih faktora. Arginin je preteča molekula azot – oksida, koji je jedna od najvažnijih prirodnih materija za opuštanje zgrčenih zidova arterija. Unosom arginina raste nivo azotnog oksida u krvi. Azotni oksidi se talože u glatkim mišićnim ćelijama zidova arterija i tako pridonose njihovom opuštanju. U kombinaciji s vitaminom C, koji delotvorno štiti ćelije od ćelijskog oštećenja, povećava se raspoloživost «opuštajućih» faktora. Minerali poput magnezijuma i kalcijuma poboljšavaju metabolizam glatkih mišićnih ćelija, koje izgrađuju ćelije arterija.

UZROKUJU LI ĆELIJSKE HRANJIVE MATERIJE I NIZAK KRVNI PRITISAK?

Ne. Ćelijske hranjive materije ne snižavaju krvni pritisak već ga normalizju. Snabdevanje faktorima koji su važni za metabolizam, pospješuje se prirodna regulacija krvnog pritiska. To svojstvo nemaju β-blokatori i drugi proizvodi farmaceutske industrije za snižavanje krvnog pritiska. Ti lekovi umetno i nekontrolisano snižavaju krvni pritisak, i prouzrokuju vrtoglavicu i nesvesticu.

KOJE ĆELIJSKE HRANJIVE MATERIJE SE PREPORUČUJU PRI POVIŠENOM NIVOU HOLESTEROLA U KRVI?

Glavni uzrok ateroskleroze je nedovoljna ishrana zidova arterija vitaminima i drugim mikronutrijentima, što je navedeno ranije u pitanju broj 1. Zbog toga se proizvodnja faktora za popravljanje odvija u jetri. Masti(holesterol) su savršene molekule za popravljanje oštećenog zida krvnog suda. Ako su zidovi arterija oslabljeni usled hroničnog nedostatka vitamina, jetra prima signal za povećanu proizvodnju faktora za popravak.

Kako je nedostatak vitamina i drugih ćelijskih hranjivih materija uzrok slabljenja zidova arterija, te za posljedicu ima povećan nivo holesterola u krvi, rešenje je optimalan unos ćelijskih hranjivih materija. Naučna istraživanja i kliničke studije beleže pozitivan učinak vitamina C, vitamina B3, vitamina B5, vitamina E, karnitina i drugih ćelijskih hranjivih materija

Snižavanje nivoa holesterola u krvi bez istovremene stabilizacije zidova arterija je nepotpuna mera lečenja. Stoga se treba uzeti u obzir i faktor koji prouzrokuje nestabilnost arterija te poboljšati stabilnost zidova arterija uzimanjem odgovarajućih ćelijskih hranjivih materija.

VITAMINI USPEŠNI U BORBI PROTIV INFARKTA SRCA

Mnogobrojne studije daju nadu u izlečenje ove narodne bolesti

Milioni ljudi u Nemačkoj i celoj Evropi umire od posledica zakrečenja koronarnih

arterija (infarkta srca) ili zakrečenja vratnih arterija, odnosno moždanih krvnih sudova ( moždanog udara).

Vodeći istraživači u oblasti prirodnog lečenja, koje je naučno utemeljeno, pokazuju put ka jednom novom razumevanju bolesti srca koje je orjentisano pre svega na uzrok, i time stvaraju osnovu za prirodnu kontrolu širenja ove narodne bolesti.

Ćelijska medicina polazi od uzroka bolesti.

Ćelijska medicina se bazira na osnovnoj spoznaji da se o zdravlju našeg organizma ne odlučuje na nivou organa nego u najmanjim jedinicama našeg tela, u ćelijama. Prirodne ćelijske vitalne materije, tj. vitamini, minerali i druge prirodne materije u metabolizmu miliona ćelija imaju ulogu “biokatalizatora” bez kojih ćelije ne bi mogle da funkcionišu.

Ovo , pre svega, važi za ćelije koronarnih arterija pošto su one izložene stalnom mehaničkom stresu zbog neprestanog pumpanja srca. Hronični nedostatak određenih ćelijskih vitalnih materija dovodi do trajnog oštećenja, tj do mnogobrojnih sitnih pukotina duž krvnog suda. Na ovu pojavu organizam reaguje

vlastitim mehanizmima tako što pokušava da zatvori te pukotine na zidu arterije, taloženjem masnoća i drugih reparaturnih molekula- kao napr. holesterola-.

Ovde se jasno vidi potpuno nova uloga holesterola.

Ako se ovo u okviru savremene medicine posmatra kao uzrok oboljenja, onda se u stvari kod ovih atreosklerotičnih naslaga radi o reakciji organizma na već postojeća oštećenja na zidu arterije.

U svakom slučaju, ove naslage dovode do trajnog zatvaranja arterije , a time i do infarkta srca, odnosno moždanog udara.

Mnogobroje studije pokazuju; ima leka

Ključna stvar u borbi koja se orjentiše na uzrok leži u dovoljnom unosu ćelijskih vitalnih materija. Preventivno delovanje vitamina C potvrđeno je u okviru mnogobrojnih studija, kao i u okviru studije “Enstrom et al”, objavljene 1990 godine u 12000 primeraka u kojoj se pokazalo da se stopa smrtnosti može smanjiti redovnim unosom vitamina C od 300 mg dnevno.

Dvostruki Nobelovac Linus Pauling važi kao pravi prethodnik u istraživanju i primeni vitamina C u prevenciji oboljenja srca i srčanog krvotoka.

Njegov dugogodišnji saradnik Dr. Matthias Rath nastavio je ove važne istraživačke radove i razvio iz njih naučni koncept ćelijske medicine.

On je već odavno spoznao prednosti jedne sinergijske kombinacije pojedinih mikronutrijenata; napr.

LYSIN i PROLIN; Ove dve aminokiseline Lysin i Prolin deluju u svojoj sinergijskoj kombinaciji kao “teflon film” koji može zaštititi arterijske zidove od taloženja molekula masti, a naročito od lipoproteina koji se lako taloži.

Napr. Glukosamini i Bakar; N Acetylglukosamin i Chondroitinsulfat se talože kao prirodan cement izmedju pojedinačnih vlakana kolagena(vezivnog tkiva) i time povećavaju čvrstoću i stabilnost zidova arterije.. Element u tragu, bakar potpomaže stvaranje mreže kolagenskih vlakana a time dodatno podstiče njihovu stabilnost.

Naučna istraživanja u tom smislu potvrđuju izuzetno veliki značaj u kardioprevenciji, pre svega polyphenola koji se nalazi u zelenom čaju, posebno Epigallo-Catechin-Gallat (EGCG).

RAK

KOJE ĆELIJSKE HRANJIVE MATERIJE SE PREPORUČUJU KOD RAKA?
Razvoj raka označen je različitim stadijumima i karakterističnim svojstvima poputnekontrolisanog rasta ćelija, metastaza, stvaranja krvnih sudova i razmnožavanja tumorskih ćelija. Kako bi se kontrolisao svaki stadijum razvoja bolesti i sama bolest preporučuje se uzimanje više sinergističkih kombinacija ćelijskih hranjivih materija.Važni sastavni delovi tih
sinergističkih kombinacijaćelijskih hranljivih materija su:

 • Vitamin C, koji potpomaže odbranu od, i uklanjanje bolesnih ćelija. Osim toga vitamin C ima važnu ulogu u proizvodnji vezivnog tkiva.
 • EGCG ( polifenolski spoj zelenog čaja ), koji sprečava nastajanje i širenje tumorskih ćelija. On štiti ćeliju od ćelijskog oštečenja.
 • Lizin je ključni faktor koji je odgovoran za zaustavljanje enzima koji razgrađuje kolagen. Osim toga pridonosi stvaranju stabilnog vezivnog tkiva.
 • Prolin, koji je važan za stvaranje stabilnog vezivnog tkiva.
 • N-acetil-cistein, koji je jak antioksidans i štiti vezivno tkivo od nekontrolisane razgradnje.
 • Arginin, koji poboljšava funkciju imunološkog sistema i zaustavlja množenje tumorskih ćelija.
 • Selen, koji je važan dio antioksidativnog obrambenog sistema. On zaustavlja rast tumora i rani stadijum širenja tumora.

Uzimate li više sinergističkih kombinacija ćelijskih hranjivih materija istovremeno, pravilno rasporedite doze uzimanja u danu. Uzimajte kombinacije ćelijskih hranjivih materija u vrijeme obroka i sa dovoljno tekućine. Uvođenjem međuobroka možete podeliti uzimanje kombinacije ćelijskih hranjivih materija na pet puta dnevno. Takav način uzimanja kombinacije ćelijskih hranjivih materija se pozitivno odražava na apsorbciju mikronutrijenata i ćelijski metabolizam

ZAŠTO JE KOD RAKA JAKO VAŽNA STABILNOST VEZIVNOG TKIVA?

Tumorske ćelije nekontrolisano proizvode i izlučuju velike količine enzima koji razgrađuju kolagen ( kolagenaze ). Pomoću tih enzima one razgrađuju tkivo koje ih okružuje što im omogućuje širenje po čitavom telu. Što je proizvodnja enzima koji razrađuju kolagen veća to se rak agresivnije širi.

Tumor koji nije metastazirao nije opasan. 90% svih smrtnih slučajeva raka je posljedica metastaza, odnosno širenja tumorskih ćelija u druge organe i tkiva.

Kako bi se sprečila opasnost od degenerativnih ćelija i enzima koji razgrađuju kolagen važan je unos ćelijskih hranjivih materija za zaštitu, izgradnju i stabilnost vezivnog tkiva.

Sinergistička kombinacija ćelijskih hranjivih materija koja pospješuje zaštitu vezivnog tkiva sadrži vitamin C i lizin. U kombinaciji sa aminokiselinom prolin potiče se izgradnja tkiva. Tvari poput chondroitin sulfata i glukozamina pospješuju stabilnost vezivnog tkiva.

DA LI JE MOGUĆE UZIMANJE ĆELIJSKIH HRANJIVIH MATERIJA ZA VREME HEMOTERAPIJE I ZRAČENJA?

Ćelijska medicina nudi mogućnost odbrane od raka prirodnim putem, koja je naučno utemeljena i nije toksična. Uzimanje kombinacije ćelijskih hranjivih materija je prirodna i preventivna mera odbrane od raka. Hemoterapija je terapija u kojoj se koriste sintetičke materije ( citostatici ) kako bi se uništile tumorske ćelije. Osim tumorskih ćelija citostatici uništavaju i zdrave ćelije i slabe funkciju imunološkog sistema. Za razliku od njih, ćelijske hranjive materije jačaju obrambeni sistem tela i smanjuju životni vek tumorskih ćelija prirodnim mehanizmima ( npr. podsticanjem apoptoze- samouništenje tumorskih ćelija) bez posljedica za zdrave ćelije.

Uzimanje ćelijskih hranjivih materija za vreme i nakon hemoterapije je svrsishodno. Dodatna ishrana jača obrambeni sistem tela i zaštitu od slobodnih radikala. Posavjetujte se sa svojim lečnikom pre uzimanja ćelijskih hranjivih materija.

DA LI SE ĆELIJSKE HRANJIVE MATERIJE SMEJU UZIMATI ZAJEDNO S LEKOVIMA, KOJE VAM JE PROPISAO LEKAR?

Posavjetujte se sa svojim lekarom prije započinjanja uzimanja ćelijskih hranjivih materija. Ćelijske hranjive materije se po pravilu mogu uzimati zajedno s propisanim lekovima. Nisu zabilježene nepoželjne interakcije s lekovima. Upravo je prilikom uzimanja propisanih lekova posebno važan unos vitamina, minerala i elemenata u tragovima.

Većina farmaceutskih proizvoda sastavljena je od sintetičkih materija, koje su našem telu nepoznate i za njega toksične. One u velikoj meri utiču na koncentraciju ćelijskih hranjivih materija u ćeliji i telu. Što više lekova uzimate i što ih duže uzimate to je nedostatak hranjivih materija veći.

Npr.

– statini se propisuju pri povećanom nivou holesterola u krvi, kako bi zaustavili proizvodnju holesterola. Istovremeno oni sprečavaju proizvodnju važnih mikronutrijenta poput koenzima Q10 i vitamina D.

– diuretici koji se propisuju pri povišenom krvnom pritisku, slabosti srca ili edema podstiču izlučivanje vode iz tela kako bi se zaustavili simptomi. Istovremeno se zajedno s izlučivanjem tekućine iz tela izlučuju i brojni važni mikronutrijenti i ostale ćelijske hranjive materije koje su topljive u vodi.

Stoga je dodatna ishrana vitaminima, mineralima, elementima u tragu izuzetno važna pri uzimanju farmaceutskih proizvoda. S medicinskog stajališta gledano, u nekim je slučajevima istovremena ishrana tela mikronutrijentima i uzimanje medicinske terapije prednost. Ne prekidajte s uzimanjem propisanih lekova, ako započnete s uzimanjem ćelijskih hranjivih materija. Posavjetujte se sa svojim lečnikom.

JAVLJAJU LI SE PRILIKOM UZIMANJA ĆELIJSKIH HRANJIVIH MATERIJA NUSPOJAVE?

Ne. Ćelijske hranjive materije su prirodne materije, koje ljudsko telo poznaje. Ako unesene količine nekog vitamina, minerala ili elementa u tragu nisu metabolizmu u potpunosti potrebne, one se izlučuju prirodnim putem bez javljanja nuspojava.

Za razliku od ćelijskih hranjivih materija, lekovi su hemijske materije koje se stvaraju umetnim putem u farmaceutskim labaratorijima. Stoga ne čudi činjenica da ljudsko telo te materije ne poznaje i zato reagira na njih. Pri tome je stepen između medicinske delotvornosti i nepoželjnih nuspojava ili trovanja nizak. U proteklih 10 godina milijon ljudi je umrlo od posledica nuspojva lekova, no nijedan od posledica predoziranja vitaminima.

Akademija nauka u New York-u objavila je opširan izvještaj Dr. Bendich-a u kojem su navedene sve navodne nuspojave koje se javljaju prilikom uzimanja vitamina i dokazi da nijedna od navedenih nuspojava nije utemeljena.

MOŽE LI POVEĆAN UNOS ĆELIJSKIH HRANJIVIH MATERIJA PROUZROKOVATI OZBILJNE PROBLEME?

Ne. Sinergističke kombinacije ćelijskih hranjivih materija sadrže mikronutrijente koji međusobno usklađeno deluju, i usmjereni su na potrebe tela i sudjeluju u različitim procesima metabolizma. Preporučuje se unos većih količina ćelijskih hranjivih materija ili različitih kombinacija ćelijskih hranjivih materija, tim više jer različiti sistemi ćelija našeg tela imaju koristi od uzimanja različitih kombinacija ćelijskih hranjivih materija.

Dogodi li se da u metabolizmu nema poreba za određenom količinom nekog vitamina, minerala ili elementa u tragu, one se prirodnim putem izlučuju iz tela bez negativnih posledica.

Za razliku od ćeliskih hranjivih materija, farmaceutski proizvodi razvijeni su u epruvetama farmaceutskih koncerna, i zato ih naše telesne ćelije prepoznavaju kao strane materije ili ćelijske otrove, koje redovno odstranjuju iz tela. Ne dopustite da vas zaplaše glasine koje farmaceutska industrija redovno objavljuje u medijima. Reč je o ciljanom uterivanju straha, kako bi se prikrila činjenica da dosada nije zabeležen nijedan smrtni slučaj, koji je posledica uzimanja vitamina, aminokiselina i minerala. Dok svake godine širom sveta više od pola milijuna ljudi umire od posledica uzimanja farmaceutskih proizvoda. Sakriva se spoznaja da postoje alternativne metode liječenja u obliku vitamina i drugih ćelijskih hranjivih materija u sinergiji, koje su delotvorne, nemaju nuspojava i koje si ljudi mogu priuštiti.

Pitanje što je velika doza je relativno. Sisari, poput koza svakodnevno proizvode 15 grama vitamina C, čija se proizvodnja povećava u stresnim siuacijama. Ta količina je 50 puta veća od količine koju je preporučila njemačke agencije za hranu. Alternativni centri za lečenje raka u Americi leče pacijente u zadnjem stadiju te bolesti sa više od 200 grama vitamina C, što je 200 000 miligrama ili 2000 puta veća količina od one koju je preporučila njemačka agencija za hranu. Naravno da se te količine vitamina C daju intravenozno. No, činjenica je da dosada nijedan pacijent nije umro od uzimanja velikih doza vitamina C, dok svake godine stotine hiljada ljudi umire jer nisu upoznati sa terapijom lečenja različitih bolesti vitaminima.

HIV-AIDS

Indeks članka
HIV-AIDS
Page #
Page #
Sve strane

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ćelijska medicina i AIDS

Želimo Vam dokazati da su ćelijske hranjive materije delotvorne i nemaju nuspojava i za kontrolu bolesti imunodeficijencije odnosno AIDS-a.

 

Kako Svetska zdravstvena organizacija definiše AIDS

Farmaceustka industrija tvrdi da je uzrok AIDS-a virus HIV-a.

Činjenica je da su infekcija Hiv virusom i bolest imunodeficijencije tj. AIDS dve različite bolesti. Svetska zdravstvena organizacija objavila je 1985. godine da je AIDS popraćen napadima temperature, čestim napadima kašlja, javljanjem meke stolice, padom telesne težine i javljanjem tuberkuloze. Infekcija HIV virusom nema pri tome nikakvu ulogu.

Kako bismo što preciznije mogli posmatrati tržište koje AIDS predstavlja za farmaceutsku industriju, moramo odgovoriti na nekoliko pitanja.

 

Pitanja o HIV virusu i AIDS koja čekaju na odgovor

Medicinsko je načelo da ako je bolest prouzrokovana virusom, da se taj isti virus nalazi u telu pacijenta, što nije slučaj kod HIV-a i AIDS-a.

S jedne strane kod samo jednog dela ljudi koji su zaraženi HIV virusom se razvija bolest imunodeficijencije tj. AIDS. Da je HIV virus uzročnik AIDS-a , sve osobe koji su zaražene HIV virusom ili velika većina – obolela bi od bolesti imunodeficijencije AIDS-a. No to nije slučaj.

S druge strane prisutnost HIV virusa može se dokazati samo kod malog dela pacijenata koji boluju od AIDS-a. Drugim rečima: Hiv virus se može javiti kod obolelih od AIDS-a, ali on nije uzrok AIDS-a.

DIJABETES MELLITUS

 1. JESU LI ĆELIJSKE HRANJIVE MATERIJE DELOTVORNE KOD DIJABETISA MELLITUS-a?

Dijabetis karakteriše dugoročno povećan nivo  šećera u krvi. Dok je uzrok dijabetesa Tip 1 urođena nedovoljna proizvodnja inzulina, uzrok dijabetesa Tip 2 je donedavno bio nepoznat.

Danas je poznato da metabolizam u dijabetesu (Tip 2) pogoršava hronični nedostatak ćelijskih hranjivih materija u ćelijama pankreasa koja proizvodi inzulin. Nedovoljna ishrana koja je popraćena hroničnim nedostatakom ćelijskih hranjivih materija u zidovima  arterija povezana je sa teškim komplikacijama i posledicama. Masivne promjene u strukturi malih i velikih krvnih sudova usled dugoročno povećanog nivoa  šećera u krvi dovodi do nastanka prevremene ateroskleroze, oštećenja očiju, srca, bubrega, mozga i nogu.

Optimalna ishrana ćelijskim  hranjivim materijama vraća ravnotežu u krvne sudove i pankreas koja je poremećena hroničnim nedostatkom ćelijskih hranjivih materija te tako pridonosi optimiziranju čitavog metabolizma glukoze. Sinergistička kombinacija ćelijskih hranjivih materija za optimiziranje  metabolizma glukoze sadrži vitamin C, vitamin E, vitamine B grupe, biotin, hrom, inozitol i kolin, koji su sastavni delovi lecitina. Uz uzimanje ćelijskih hranjivih materija preporučuje se i pridržavanje dijete za dijabetičare i telesna aktivnost.

 

 

Pojam «Dijabetes mellitus» označava smetnje u metabolizmu glukoze, a karakteriše ih visoknivo šećera u krvi (hiperglikemija).

 

Oko 194 miliona ljudi širom sveta boluje od dijabetesa. Procene pokazuju da će se broj obolelih do 2025. godine povećati na 334 miliona.  Prema podacima WHO – a, svake godine 900. 000 ljudi umire od posledica te bolesti. U većini slučajeva tip II dijabetesa predstavlja zagonetku konvencionalnoj medicini, što je još jedan razlog više zašto se ta bolest i dalje širi svetom.

 

Naučna saznanja, do kojih je dr. Rath došao sa svojim istraživačkim timom istraživajući na nivou ćelije , donose uspeh u istraživanju uzroka dijabetesa kod odraslih osoba.

 

Metabolizam kod dijabetičara pogoršava se hroničnim nedostatkom ćelijskih hranjivih supstanci u ćelijama pankreasa, koja proizvodi inzulin. Taj nedostatak povezan je s hroničnim nedostatkom ćelijskih hranjivih supstanci u zidovima arterija i drugim telesnim organima.

 

Cilj studije:

 

Dr. Rath je zajedno sa svojim istraživačkim timom razvio posebnu sinergističku kombinaciju ćelijskih hranljivih supstanci  za optimizaciju metabolizma kod dijabetičara. Delotvornost ove kombinacije dokazana je u kliničkoj studiji, u kojoj je učestvovalo 10 osoba, koje boluju od dijabetesa.

 

Izgled studije:

 

Učesnici studije šest meseci dnevno uzimali su kombinaciju ćelijskih hranjivih supstanci. Redovno su se uzimali uzorci krvi, kako bi se izmerio učinak kombinacije ćelijskih hranjivih supstanci na nivo glukoze i nivo Hb-A1 («zašećereni hemoglobin»).

 

Rezultati pilot – studije:

 

Nakon šestomesečnog uzimanja ćelijskih hranjivih supstanci vrednosti nivoa šećera u krvi snizile su se sa početnih 155 mg/dl na prosečnih 120 mg/dl na kraju studije, što pokazuje pad u iznosu vrednosti od 23%.

 

Uočen je i pad vrednosti u nivou Hb-A1 u krvi. Nakon šest meseci vrednost nivoa Hb-A1 u krvi pala je u proseku za 9,3%

 

Značajan pad vrednosti u krvi postignut je prirodnom terapijom, kojom je uz pomoć ćelijskih hranjivih materija ispravljenja neravnoteža u milionima ćelija.

Informacija o ostalim bolestima koje se ovom metodom mogu lečiti možete pogledati na ovoj stranici..

 

 

 

Leave a Comment