Destilovana voda

DESTILACIJA – JEDINI ISTINSKI POUZDAN POSTUPAK PROČIŠĆAVANJA VODE

Osobni sustav pročišćavanja (način koji ja koristim) jedini je način koji vam jamči sigurnu i zdravu vodu, vodu koju sami kontrolirate i destilirate u vlastitom domu.

Dugo sam i na sve strane tražio sustav destiliranja koji bi me zadovoljio. Od vrlo kompliciranih i skupih (od par tisuća dolara) pa do neozbiljnih sustava. Samo u Americi, preko stotinu kompanija prodaje naprave koje obećavaju poboljšanje okusa i mirisa vode, a malo čine da odstrane opasna onečišćenja i zagađenja.

U SAD-u sam kupio kućnu destileriju Waterwise 9000 za 595 $ plativši na granici svoj patriotski doprinos državnom budžetu ali … zadovoljstvo je bilo neizmjerno. Konačno sam pronašao efikasan i jednostavan sustav koji mogu preporučiti s potpunim povjerenjem. To je jedini sustav koji odstranjuje vodu iz zagađenja, a ne zagađivače iz vode. Za razliku od drugih sustava koji vremenom gube efikasnost bez upozorenja, Waterwiseov postupak temeljen na prirodnim načelima radi bez greške.

Kako do zdrave i čiste vode?  ako ste  iz Srbije ili Bosne images 5

 

Iskreno rečeno, početni trošak kupovine kućne destilerije veći je od onih jeftinih filtarskih patrona. To smatram dugoročnom investicijom u zdravlje moje porodice, a tu ne smije biti kompromisa.

Više od dvadeset godina Waterwise se bavi samo proizvodnjom destilerija i filtara za vodu.

Waterwise 9000 destilerija je jednostavana i pouzdana. Bez glavobolja, bez nevolja, samo dobra, čista voda. Sve što morate učiniti jest napuniti je, pritisnuti prekidač i destilacijski sustav Waterwise započinje svoj pouzdano provjeren postupak pročišćavanja u 6 koraka.

Evo kako radi …

Jedinstvenim dvostrukim postupkom, Waterwise destilerija pretvara običnu vodu iz slavine u čistu paru. Para se kondenzira ponovo u vodu i filtrira kroz posve organski, ugljeni filtar od kokosove ljuske. Smrtonosni paraziti i druga zagađenja kao olovo, arsen, bakar i rđa preteški su da bi se digli s parom i tako ostaju uhvaćeni u bojlerskom tanku. Tako nikad ne pijete mrtve bakterije i ostala zagađenja zajedno s vodom. Sa Waterwise destilerijom ne dobivate ništa više osim bistre, čiste, svježe i zdrave vode. Zasigurno, gotovo 100% ubija prijenosnike bolesti koji se prenose vodom, bakterije i žive parazite, dok istovremeno odstranjuje kemijsku i industrijsku prljavštinu.

WATERWISE 9000 SUSTAV ZA PROČIŠĆAVANJE U 6 KORAKA STVARA NAJČIŠĆU VODU NA ZEMLJI

1. KORAK Štetni plinovi kao uzročnik raka THMs (klorov nusproizvod), sumpor i benzen iskuhavaju i iščezavaju kad se temperatura u bojleru Waterwise-a podiže da pročisti vodu.

2. KORAK Bakterije i virusi kao ubojita cryptosporidium, e-coli, giardia i cyclosporadium, ne mogu se oduprijeti vrućini, isušuju se i ugibaju pod pritiskom kad temperatura dosegne 100 oC (svi paraziti ugibaju na 85 oC) i ostaju na dnu bojlera – nikad ne stižu u vašu čašu – što nije slučaj s drugim “pročistačima” vode.

3. KORAK Jednom kad su zagađeni plinovi i ubojiti paraziti odstranjeni, voda ishlapljuje u prostor kondenzatora od nerđajućeg čelika. Teški metali i drugi otrovi ostaju u zamci bojlera. Vidite točno što neće ući u vaše tijelo. (Ako se pitate gdje odlazi otpad kod drugih sustava za filtriranje, dobro pogledajte u vodu koju izbacuju!).

4. KORAK Kad je svježa para sigurno uhvaćena u prostor od nehrđajućeg čelika, ventilator zapuše, temperatura pada, para se pretvara ponovo u vodu.

5. KORAK Kao dodatna sigurnosna mjera opreza, voda prolazi kroz specijalno zrnasti ugljeni filtar od kokosove ljuske. Taj prekrasan filtar lovi u stupicu po život opasan THM koji promiče drugim “čistačima”, te prozračuje vodu sa životno potrebnim kisikom da bi ju napravio zaista svježom i ukusnom.

6. KORAK Konačno, najčišća, najsigurnija i najbistrija voda izlazi iz slavine koja je praktično smještena na dnu spremnika.

TAJNA POSEBNOG WATERWISE UGLJENOG FILTRA OD KOKOSOVE LJUSKE

Postoje mnogi sustavi pročišćavanja vode koji koriste ugljene filtre. Jedino Waterwise proizvodi posebne organske ugljene filtre od kokosove ljuske.

Waterwise filtar napravljen je od organski uzgojenog kokosa, na zemlji bez pesticida i herbicida. Drugi proizvođači koriste filtre punjene pravim ugljenom ili onim na bazi petroleja koji mogu i dodati nečistoću. Neki čak imaju i čestice srebra u filteru koje se mogu istresti i ući u vodu za piće.

U Waterwise filtrima ne postoji ništa niti približno štetno.

100% ZDRAVA VODA U VAŠEM DOMU – ILI NA PUTU

Uključite Waterwise destileriju prije odlaska na spavanje, slijedećeg jutra imat ćete gotovo četiri litre svježe vode – 19 čaša od 2 dcl. Samo stisnite prekidač i to je sve. Destilerija će se automatski isključiti kad proces bude gotov. Prije negoli budete svjesni imat ćete čistu, sigurnu vodu koju želite. (Kod kuće imam običaj u rezervi uvijek imati jedan spremnik svježe vode za svaki slučaj, nek se nađe pri ruci).

Potrebno je nešto više od četiri sata da biste dobili 3,78 litara čiste vode. To je zbog toga što sustav temeljito pročišćava vodu, doslovno – kap po kap. Neki sustavi smjelo iscjeđuju “svježu” vodu tako brzo da se morate zapitati koliko čistu vodu ustvari dobivate. Vi možete pustiti vodu iz slavine kroz filtar ravno u čašu za svega 5 sekundi. No, to ne znači da je voda i sigurna za piće.

Destilerija je projektirana da se automatski isključi ostavljajući malu količinu vode na dnu bojlera. Učinite pokus. Nakon završenog postupka destilacije čistom spužvicom izbrišite stjenke i dno bojlera, iscjedite spužvicu i svu tekućinu koja je ostala (cca 1 dcl) izlijte u čistu, prozirnu čašu i pustite da se tekućina istaloži. Nećete vjerovati svojim očima – na dnu čaše vidjeti ćete bijeli talog od gotovo 0.5 cm. Ono što se ne vidi golim okom još je i opasnije. Jamčim da ćete biti sretni da niste popili takvu vodu.

Sa Waterwise destilerijom uživat ćete u osjećaju saznanja da ste sigurni u vodu koju pijeti vi i vaši najmiliji.

Američka savezna uprava za kontrolu hrane i lijekova (FDA) ocjenila je upotrebljivim za namirnice Waterwiseov spremnik od GE LEXAN polikarbonata (najviša kvaliteta industrijske plastike) koji pristaje savršeno u hladnjak (bez okusa i mirisa).

Nemojte se iznenaditi uočite li neka dramatična poboljšanja u vašem zdravlju kad počnete koristiti kućnu destileriju Waterwise. Ona eliminira višak minerala koji se mogu gomilati u vašem tijelu i u vašim stanicama izgrađivati u kamence. (Da li ste se ikad upitali zbog čega dolazi do ovapnjenja arterija?)

Kako istinski čista voda pomaže detoksikaciji tijela, sve vitalne stanice bolje će funkcionirati. Štoviše, imat ćete više energije, mekšu kožu i bistriji um.

Waterwise destilerija ne proizvodi samo vodu koja je superiornija od vode iz vaše slavine, ona odbacuje potrebu za flaširanom vodom.

Ekonomičnost? Snabdjevanje flaširanom vodom samo tijekom godinu dana može koštati kao dvije Waterwise destilerije. Usporedite tu činjenicu i donesite svoj zaključak.

UŽIVAJTE ZA ŽIVOTA U NAJZDRAVIJOJ VODI NA SVIJETU BEZ SKUPIH TROŠKOVA ZAMJENE

Waterwise 9000 destilerija daje vam pravi okus vode, onakav kakav želite, uz najmanje moguće održavanje.

Kada dođe vrijeme zamjene 100% prirodnog ugljenog filtra od kokosove ljuske (svakih 6-8 tjedana), sve što morate učiniti je zamjeniti stari filtar novim. (Usporedite to sa opsežnim zamjenama mehaničkih dijelovima na drugim sustavima koji zahtjevaju kompletnu zamjenu – a di jelovi tada mogu koštati od 75-200$).

Isto tako, brzo i lako možete održavati bojlerski tank čistim. Kadkad, samo stavite nerazrijeđenog prirodnog jabučnog octa da odstoji u bojlerskom tanku 20-ak minuta, pređite spužvicom i sve izlijte. Isperite tank vodom. Ništa lakše. Waterwiseov filtar od kokosa košta samo 60-ak kuna. Pri kupnji, sa vašom destilerijom dobivate i dva besplatna filtra. Kako bismo vam osigurali pripremu dobre vode tijekom cijele godine, napravio sam posebanu ponudu za vas:

Ako odmah naručite destileriju Waterwise 9000 poslati ću vam 6 ekstra – dodatnih ugljenih filtara od kokosove ljuske – dostatna zaliha za cijelu godinu.

NAJBOLJI, NAJEKONOMIČNIJI KUĆNI PROČIŠĆIVAČ NA TRŽIŠTU – DOLAZI BEZ RIZIKA I S DVOSTRUKIM JAMSTVOM

Ponosan sam preporučiti vam kućnu destileriju Waterwise 9000. Uspješno i djelotvorno ubija parazite i filtrira ih iz vaše vode zajedno s drugim otrovnim nečistoćama.

Kompaktana, lagana za korištenje, ekonomična i praktično se niti ne održava.

Plus Waterwise destilerija dolazi s čvrstim dvostrukim jamstvom. Proizvođač vam daje jamstvo cijelu godinu od dana kupnje na sve kvarove materijala ili izrade. Osim toga, kako smo sigurni u kvalitetu i funkcionalnost Waterwiseovih destilerija – u ovoj ponudi dobivate i super jamstvo:

15 dana jamstva povrata novca.

Koristite destileriju 15 dana. Ako ne budete apsolutno zadovoljni vratite je, a mi ćemo vam vratiti novac. Dakle, nema obmane, nema rizika. Jednostavno, ne možete pogriješiti.

NIJE LI VRIJEME DA IMATE POVJERENJE U VODU KOJU PIJETE?

Čista, prava voda je apsolutno presudna za dobro zdravlje. A destilacija vode iz slavine je jedini način da sami kontrolirate i budete sigurni da je voda u vašem domu čista i zdrava – jedini siguran način da dobijete sve blagodati vode od majke prirode koje ste namjeravali imati. Preuzeo sam kontrolu vode u mom domu i na poslu. Svesrdno se nadam da i vi također to činite.

srdačno Vaš Damir Bjegović

P.S. Čista voda – a ne nečista voda iz slavine ili nesigurna flaširana voda – pomaže da dobijete vrhunski učinak vašeg tijela. Obvezno, za vaše dobro zdravlje potrebna je najmanje litra vode (ovisno o tjelesnoj težini). Pouzdam se u Waterwise destileriju i preporučujem je bezuvjetno svima koji sumnjaju da bi voda koju piju mogla biti nepouzdana.

 

Gotovo mogu jamčiti da pijete zagađenu vodu!

 

Činjenica da je 70% našeg tijela sačinjeno od vode, jedan je od razloga zbog čega bismo trebali piti najbistriju, najčišću i najzdraviju vodu na svijetu

 

Sjećate li se sata biologije? Zapanjujuća činjenica, koju smo naučili još u osnovnoj školi, jest da je ljudsko tijelo oko 70% voda – voda koja se mora zamijeniti svakih pet do deset dana. To je točno. Jednostavno, morate imati običnu vodu da biste preživjeli.

 

Voda podržava sve funkcije tijela – svaki proces koji pretvara hranu u krv, kost i mišiće. Ona podmazuje sve organe i tkivo, regulira temperaturu, rastvara otpadne tvari u organizmu, ispire otrove.

 

ZDRAV RAZUM KAŽE DA KVALITETA VODE KOJU PIJETE MOŽE RADIKALNO UTJECATI NA VAŠE ZDRAVLJE. UPRAVO ZATO OD ŽIVOTNE JE VAŽNOSTI PITI SAMO NAJČIŠĆU VODU.

 

Kako do zdrave i čiste vode? Ako ste  iz Srbije ili Bosne images 5

 

 

Što je “čista” voda? Postoji mnogo slobodnih interpretacija, a najjednostavnija je: voda je H2O – dva djela vodika i jedan dio kisika. I to je to, ništa više, bez dodatnih čestica, bez kemikalija, bez minerala i bez bakterija ili drugih zagađivača.

 

Postoje samo tri načina da unesete čistu vodu u svoj organizam:

 

– da jedete svježe, organski uzgojeno voće i povrće
– da pijete svježe iscjeđen sok od organski uzgojenog voća i povrća
– da pijete destiliranu vodu.

 

A kakvu vodu vi pijete? Gotovo mogu jamčiti da pijete zagađenu vodu!

 

Vidjeli ste na vijestima, čitali u novinama, gotovo svaki tjedan čujete pokoji izvještaj o još jednom tužnom i neadekvatnom pokušaju čišćenja izlivenih kemikalija, neprikladanom postupku prekrivanja otpadnih deponija, agrikulturalnim izljevima i otrovnim materijalima koji se često cijede u naš vodotok zagađujući vodocrpilišta brže nego li državna regulatorna tijela ili društva za zaštitu okoliša mogu reagirati i pronaći rješenje.

 

I to je samo početak.

 

Kiša i topljenje snijega nose otrove direktno u naše tekućice, rijeke, jezera i bunare. Da li ste se ikad naljutili vidjevši da je kiša uprljala vaš automobil – prljava kiša. Da li je to uopće i čudno pored tolikih automobilskih i ostalih ispusta u atmosferu, smoga. Pesticidi, herbicidi, nitrati iz nitrogeno baziranog gnojiva koriste se za poljoprivredu i travnjake oko kuća. Trikloretilen, benzen, uzročnici raka uobičajeno se nalaze u okolini deponija otpada.

 

Gradska voda tretira se klorom u nastojanju da se ubiju bakterije i virusi. I ako se to ispravno čini, kloriranjem se uništi mnogo tih “buba”. (Ako niste znali klor je u plinovitom stanju korišten kao bojni otrov u I. svjetskom ratu).

 

Ali – i to je veliki ALI – kad se taj klor kombinira sa organskim tvarima koje se već nalaze u vodi, nastaje, po zdravlje opasan, kancerogen spoj poput trihalometana i kloroforma.

 

Zatrovanje se može dogoditi i nakon što je voda bila obrađena. Ako vaša voda dolazi kroz slavinu iz centralnog vodovoda, povećana količina olova i/ili azbesta može prodirati u vodu zbog kvarenja cijevi uslijed starenja. Čuli ste za olovne i azbestne cijevi, zar ne? Vodoinstalateri će vam reći o njima. Osim toga, u vodu vašeg doma, mogu se rastvarati olovo i drugi teški metali kroz cijevi, zalemljene spojeve i mesingane armature. Kao što svi dobro znamo, to može uzrokovati jaka neurološka oštećenja – posebno kod djece. I to je voda koju koristite za pripremanje vašeg omiljenog soka od naranči, kuhanje čaja, pranje voća, pranje tijela i zubi. Prilično zastrašujuće, zar ne? Pomislili ste da bi ispitivanje vode dalo odgovor? Čak i da poduzmete tegoban postupak testiranja, najbolje čemu se možete nadadati jest privremeno čista savjest. Trošak od 400 kn naviše za svako ispitivanje nije samo vrlo visok, on apsolutno ništa ne pomaže pri rješavanju vašeg problema. Snabdjevali se vi iz privatnog izvora ili gradskog vodovoda, kvaliteta se može dramatično promijeniti čak u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

Čista voda

VEĆINA ALTERNATIVA NIJE NIŠTA BOLJA

 

Kišnica. U prošlo vrijeme ljudi su skupljali i pili kišnicu. Danas to više nije sigurno. Kišnica može biti dobra kad napusti oblake, ali ne i nakon padanja kroz kilometre zagađenog zraka punog bakterija, dima, smoga i industrijskog ispusta.

 

Prokuhana voda. Kuhanje vode, godinama stara metoda dezinfekcije, ubija bakterije. Ali, postupkom prokuhavanja dolazi i do povećanja koncentracije nitrata, soli, teških metala i drugih nečistoća u vodi koja ostaje.

 

Omekšivači vode. Omekšivači vode obrađuju tvrdu vodu jednostavnom zamjenom tvrdih minerala poput kalcija i magnezija, natrijem. Uklanjanje takvih minerala omogućava sapunima i deterdžentima lakše otapanje. Omekšivači imaju mali učinak na bakterije i ne odstranjuju sintetičke kemikalije niti teške metale poput olova. Omekšivači su ograničeni u svojoj svrsishodnosti pročišćavanja vode za piće. Obzirom da je dodan natrij, omekšana voda može predstavljati problem ako ste na neslanoj dijeti.

 

Kućni sustavi filtriranja. Filtriranjem voda prolazi kroz fine cjediljke od aktivnog ugljena, keramike ili glinice. Filtar smanjuje neugodan okus i miris klora, ali nije efikasan u otklanjanju zatrovanih otpadnih tvari kao arsen, bakar, olovo, nitrati, natrij, sulfati, paraziti… i lista se nastavlja. Osim toga, filtar može postati dobra podloga za razmnožavanje bakterija kad organski materijal koji ostaje u filtru počne truliti. Nezgoda je i u tome što morate nagađati kad treba mijenjati filtar, zvono ne zvoni, svjetlo se ne pali. Proizvođači predlažu zamjenu filtra kad se pojavi loš okus ili miris, ali u stvarnosti, filtar može biti u mogućnosti kontrolirati okus i miris dugo nakon što je izgubio sposobnost smanjivanja bezukusnih i bezmirisnih organskih tvari kao trihalometana.

 

Tako i sa periodičnom zamjenom, filtrirana voda može sadržavati više kontaminacija nego nefiltrirana voda.

 

Sustavi suprotne osmoze. Princip sustava suprotne osmoze sastoji se u tjeranju vode pod visokim pritiskom kroz sintetičku polupropusnu membranu kako bi se smanjili anorganski minerali. Ti sustavi široko variraju u efikasnosti odbacivanja nitrata, klorida i drugih kontaminata. Njihove performanse ovise o pritisku i temperaturi vode, PH faktoru, bakterijama kao i razini otopljenih čvrstih i kemijskih kontaminata neobrađene vode iz slavine. Sustav suprotne osmoze dizajniran je da ispere kontaminaciju dodatnom količinom vode. Tim procesom, za svaku litru obrađene vode četiri litre odlaze u kanalizaciju. Drugim riječima, da biste obradili 12 litara vode dnevno bacit ćete otprilike 4500 litara na godinu.

 

Kao i kod postupka filtracije postupno čepljenje membrane rezultirati će smanjenom efikasnošću kao i mogućnošću kontaminacije razvojem bakterija.

 

Nemojte dozvoliti da vas flaširana voda prevari. Voda iz boce može izgledati kao dobro rješenje. Nažalost, nema unificiranog sveopćeg standarda kvalitete koji se primjenjuje za flaširanu vodu. Stoga nije iznenađujuće da gotovo ne postoji znanstvena potvrda koja govori da je flaširana voda zdravija od većine gradskih voda iz slavine.

 

Činjenica je, javna voda iz slavine je legalno prihvaćen izvor za flaširanu vodu. I dok flaširana voda prosječno košta oko 3 Kn po litri, većina flaširane vode nije ništa drugo već obična voda iz slavine sa lijepom etiketom koja je malo ili uopće nije obrađena, a prodaje se po 650 puta većoj cijeni.

 

Da li vam se ikad dogodilo da ste otvorili flaširanu vodu i osjetili da ima okus i miris plastične boce u kojoj se nalazila? To je stoga što voda u jeftinoj plastici može isprati iz boce toksine poput metilnog klorida i ksenoestrogena (kancerogenici koji smanjuju plodnost i uzrokuju rak reproduktivnog tkiva).

 

Svježina je također problem. Nedavno provedena studija američkog Northeastern sveučilišta otkrila je da se bakterija u stvarnosti može razmnažati i u flaširanoj vodi – ta vrsta bakterije može biti uzrok crijevnih problema, proljeva i mučnina.

 

Američka uprava za kontrolu hrane i lijekova (FDA) nedavno je objavila podatak da je 31% od 52 poznata imena flaširane pitke vode bilo zagađeno bakterijama.

 

Kako do zdrave i čiste vode? Ako ste iz Hrvatske ako ste iz Srbije ili Bosne images 5