DMT- Spiritualni molekul

DMT- Spiritualni molekul

Prenosimo sa sajta http://skajvok3r.blogspot.com/2011/03/dmt-spiritualni-molekul.html

Triptamin je monoaminski alkaloid pronađen u biljkama i životinjama. Njegova struktura sadrži indolni prstena, a prirodno se sintetizuje iz aminokiseline triptofan po čemu je dobio ime triptamin. Triptamin je u tragovima pronađen u mozgu sisara i smatra se da ima ulogu neurotransmitera.[1] Triptamin je takođe polazna osnova za grupu jedinjenja sa nazivom triptamini. U grupi triptamina se nalaze i razna biološki aktivna jedinjenja poput neurotransmitera ilihalucinogena.

Koncentracija triptamina u mozgu pacova iznosi otprilike 3.5 pmol/g.[2]

Najpoznatiji triptamini su serotonin, važan neurotransmiter, i melatonin. Triptaminski alkaloidi su pronađeni u gljivama, biljkama i životinjama. Čovek ih često koristi zbog njihovih psihoaktivnih delovanja. Neki od takvih primera je i psilocibin iz magičnih gljiva, i DMT nekih biljaka. Poznati su i mnogi sintetički triptamini kao što je sumatriptan, lek za migrenu.

Neki triptamini mogu biti i delovi kompleksnijih jedinjenja kao što su: LSD i Ibogain.

Sangejzingom odn. gledanjem u Sunce vam se luče sama ova hemijska jedinjenja pa je poznato da su sangejzeri BOGOVI koji vladaju raznim moćima od neuzimanja hrane do telepatije, izlečenja svih postojećih bolesti i sticanja potpunog imuniteta na neke nove, bioenergije do astralnih putovanja, lucidnih snova, levitacije itd.