Funkcionalna hrana

Funkcionalna hrana i njen kvantni fenomen.

Suočeni sa beskrajnim izborom hrane I kontradiktornim informacijama u vezi toga šta je dobro a šta ne, mnogi su u nedoumici kome verovati. Rekalame  poput: zdrava, vegetarijanska, organska, makrobiotička, posna, bez šećera, bez holesterola, 100% prirodana ne garantuje da je sve to tačno I zaista dobro i zdravo za Vas.

Sa druge strane i pored obilja takozvane “zdrave” hrane i“revolucionarnih” dijeta, u rešenju problema, gojaznosti, celulita, alergija i većine zdravstvcenih problema nije se daleko odmaklo.

Iz tog razloga želim svima koje to zanima da na jednostavan i praktičan način pomognem da reše ovu i mnoge druge nedoumice.

Kao nutricionista smatram da je konzumiranjem zdrave i funkcionalne hrane moguće pomoći organizmu da se izbori sa većinom estetskih i zdravstvenih problema.

Medjutim prvo morate shvatiti da:

DA VAS TRUJE VEĆINA ONOGA ŠTO JEDETE.

  • Da su oni kojim se obraćate za pomoć kada se razbolite u većini slučajeva jako zainteresovani za to da I dalje ostanete bolesni, a ne da vas izleče.
  • Da postoje prirodni lekovi I metode za koje vaš lekar još nije čuo.
  • Da nisu uvek potrebni skupi lekovi na recept da be ste se otarasili uzročinka vaše bolesti.

 

Poslednja istraživanja pokazuju da više ljudi veruje u susret sa vanzemaljcima nego u pomoć zdravstvenih instutucija I države kada je u pitanju zdravlje I egzistencija.

Šta je rešenje?

  • Dozvolite da vas naučimo veštine koje će vam omogućiti da o svom zdravlju I egzistenciji odlučujete sami.  To više nije teško, uspeli ste u mnogo težim stvarima: da govorite, pišete, hodate…. Biti zdrav je samo još jedna nova veština.

Saznaj Više…

 

  • Dozvolite da se o vašem zdravlju brinu oni koji to znaju.

 

Znamo da ste skeptični, jer ste se naslušali bajki I mislite ovo je još jedna od njih I zato vam predlažemo:” Svaku informaciju proverite, analizirajte I držite se logike prirodnog I jednostavnog”.

Medjutim prvo moramo definisati zdravu i funkcionalnu hranu.

Hrana je zdrava ako u svom sastavu nema hormone, antibiotike, pojačivače ukusa, aditive, boje, konzervanse, veštačke zasladjivače….

Hrana je funkcionalna ako  zadovolji naizgled jednostavnu I logičnu potrebu.  Hrana treba da bude lek.

Food 4 Life Saznaj VIŠE INFORMACIJA…

 

Marina Luketina Šunjka

  Predavanje na temu: Funkcionaln hrana i njen kvantni fenomen. Više…

       Srpsko lekarsko društvo

       Beograd – Mart 2013

POVEZANE TEME…

Principi zdrave ishrane

Nema ishrane dobre za sve

Zašto nekim osobama odgovara odredjeni način ishrane a drugima ne? Odgovor na ovu zbunjujuću “kontroverzu” može se naći u biohemijskoj individualnosti. Različitim fiziološkim tipovima potrebne su različite mešavine goriva da bi ispravno funkcionisali, odnosno, određeni uslovi kako bi imali maksimalnu ćelijsku energiju i maksimalno zdravlje. Trkački automobil troši drugačije gorivo nego džip, a isto se odnosi i na ljudske metaboličke tipove.  images 5