Kefir od bademovog mleka

Fermentisane namirnice se koriste preko hiljadu godina sa ciljem poboljšanja probave i zdravlja.. Kefir je jedna od tih namirnica koja se u većini zemalja smatra superhranom.

 

Kefir se razlikuje od jogurta, koji je kultivisan  sa dobrim bakterijama. Umjesto toga, kefir se napravi dada se kifirna zrnca dodaju mlekuu ili drugoj tečnosti koje imaju fermentirajuća svojstva.  Iako se misli da kefirna zrnca ili kristali spadaju u “žitarice”, Kefir zrnca su u stvari kulture bakterija koje stvaraju pozitivan kvasac.  Zrnca kefira  su 10 puta veći od probiotika koji se nalaze u jogurt, a većina pića koje sadrže Kefir sadrže od 10 do 12 milijardi probiotičkih kultura po jednoj čaši.

Probiotici pomažu….

  • eliminaciju Candide
  • očistite probavni trakt
  • stimulaciji  zdravog imunološkog sistema
  • kod depresije
  • protiv prehlade, pa čak i hroničnih oblika bolesti
  • održavanje zdravog probavnog trakta
  • boljoj apsorpciji  hranjivih sastojaka iz hrane
  • poboljšati mentalne jasnoće
  • neguje kožu
  • smanjiti kožne  gljivične infekcije
  • smanjenje vaginalne  infekcije
  • normalizovati varenje i smanjenje nadutosti…..
  • More info….
  • 101 PITANJE O KEFIRU…