Kiselost organizma

Šta nam lekari ne govore: Uzrok raka i svih bolesti je kiselost organizma

Osnovni uzrok raka zvanično je otkriven pre 1923. godine, a pronalazač je 1931. godine za to

Pictureotkriće dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrih Varberg primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varberg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

 

Mikroskopski prikaz ćelija raka
Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja stvara kiselost u telu) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kiseonikom. Kiselost istiskuje kiseonik, a manjak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.

– “Manjkom kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje, ako neko ima jedno, ima i drugo”, kaže Dr Varberg.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.

– “Oduzmete li zdravoj ćeliji 35% kiseonika koji joj je proteban, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana”, tvrdio je Dr Varberg.

– “Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske sćelije mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetaka”, dodaje Dr Varberg.

Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna

U svom naučnom radu “Metabolizam tumora“, Dr Varberg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna pravila: krvnu kiselost i hipoksiju (manjak kiseonika). On je otkrio da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisutnosti visokih koncentracija kiseonika. Tumorske ćelije mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje.

Kiselost i alkalnost organizma zavisi o hrani

Alkalnost organizma zavisi od toga koji hranu konzumiramo. Kiselo ili alkalno stanje meri se pH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Da bi mogle uspešno da funkcionišu, bi trebalo da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca, pH krvi se nalazi između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama regeneriše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.

Šta stvara kiselu sredinu u organizmu?

* Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

 • Meso (sve vrste)
 • Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, jogurt, itd.
 • Rafinirana so
 • Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenine, torte, keksići, itd.
 • Helb
 • Margarin
 • Kofein
 • Alkohol
 • Duvan
 • Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervans, ubrizgane boje, arome, stabilizatore, itd.
 • Antibiotici i praktično svi lekovi

Šta stvara alkalnu sredinu u organizmu?

 • Sirovo povrće – neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.
 • Voće – limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara kiseo ukus).
 • Bademi koji su vrlo su alkalni.
 • Integralne žitarice – jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve ostale žitarice su pomalo kisele, međutim idealnoj prehrana treba i određeni procenat kiselosti pa valja jesti I žitarica. Sve žitarice se moraju jesti kuvane.
 • Med – ima vrlo visoku alkalnost.
 • Hlorofil – zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
 • Voda – važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom celog dana.
 • Vežbanje – vežbe pomažu da održite alkalnost organizma jer daju kisseonik celom telu.

Hemoterapija ne leči nego pogoršava kiselost organizma

Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovao kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.

Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbegavati koliko je to god moguće.

Mišljenja stručnjaka

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego krajnja tačka zasićenosti tela kiselošću”, – Dr Džordž V. Kril iz Klivlanda, jedan od najpriznatijih hirurga u svetu (Dr. George W. Crile) 

“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u telu.” – Dr Teodor A. Barudi, knjiga “Alkaliziraj ili umri” (Dr. Theodore A. Baroody, Alcalize or Die)

“Povećana kiselost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne da skladišti kiselost i toksine u većoj meri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti.” – Dr Robert O. Jang (Dr. Robert O. Young)

Izvor: Teleprompter / Magazin.ba