Lečenje bez lekova

Predlozi za zdrav način života.

“Davimo se u informacijama, a gladni smo znanja.” Džon information-overloadNezbit”

Ričard Vurman ističe da dnevno izdanje Njujork tajmsa sadrži onoliko informacija sa koliko se u sedamnestom veku osoba u Engleskoj nije srela tokom celog života.

Jedna švedska studija iz 2002. godine objavila je da namirnice koje sadrže skrob, kao što su pompfrit, čips, pirinač i žitarice, sadrže i akrilamid koji je laboratoriskim eksperimentima doveden u vezu s rakom. Da li ste zbog toga prestali da jedete ove namirnice? Ako jeste, devet meseci kasnije bili ste verovatno iznenadjeni studijom koja je usledila. Tu je otkriveno da ove namirnice, iako zaista sadrže akrilamid, izgleda ne prouzrokuju rak.

Protivrečnosti se nastavljaju:”Sastojak pržene hrane mutira DNK, otkriva istraživanje”  objavio je Rojters u naslovu od 17. juna 2003. godine, tik iznad priče u kojoj se tvrdi da akrilamidi oštećuju DNK jer izazivaju mutacije. Medjutim, nekoliko nedelja kasnije, 5 jula, pojavljuje se još jedan Rojtersov izveštaj: “Istraživanjem nije pronadjena nikakva veza izmedju barenog krompira i raka.”

Da li ste prestali da jedete krompir ili da čitate novine? Kako da razaberete šta je istina u moru složenih informacija? Nakon svih godina u kojima ste se pitali jedući niskokalorične obroke i namirnice bez masnoće, sada pročitate da je nedavno otkriveno kako transmasne kiseline, nezasićene masnoće iz namirnica, povećavaju rizik od bolesti scra i raka. Ti istraživači preporučuju da se u ishranu ponovo uvrste nepreradjene masti kao što su maslinovo ulje i puter-pa čak i svinjka mast. Zašto ste se onda patili s margarinom sve ove godine?

Koje će se nove studije pojaviti sutra? Kako da razdvojite činjenice od izmišlotina? Da li da jednostavno prestanete da jedete? Da li da ponovo počnete da puštite? Uostalom, možda se jednog dana pojavi neka studija kaja dokazuje kako to i nije toliko loše. Bombardovani smo savetima, istraživanjima i potocima informacija. Kako da znate šta je isinito i da shodno tome radite? Kako da prepozate inforamcije koje vam govore da treba da promenite mentali model i ponašanje i kako da se probijete kroz bujicu ostalih podataka, a da vas ona ne preplavi? Rešenje postoji i ono što je naj važnije na ovaj način možete napokon postati sigurni šta je za vaš organizam zdravo, šta možete i trebate konzumirati a šta ne. Nije teško ni komlikovano jer ste već naučili mnogo teže stvari. Da hodate, govorite, pišete….Ovo je još samo jedna nova veština.

Najnovija naučna istraživanja pokazuju da za sve bolesti postoje jednostavna objašnjenja kada se otkriju njihovi pravi uzroci. Kada znate sa čime se borite često vam nisu potrebni opasni I skupi lekovi na recept da biste ponovo bili zdravi.

U nekim slučajevima “tajanstvenih” oboljenja nalaze se ne baš tako tajanstveni uzroci. 

Ljudski organizam je toliko savršen da se zdravlje može vratiti biz obzira koliko ste bolesni ali vaš napor treba da bude uskladjen sa starosnim dobom I intezitetom oboljenja.

Svaki čovek birajući ovaj ili onaj način života, ishrane, fizičke aktivnosti I psihičkog stanja sam odredjuje svoj životni vek I zdravsveno stanje.

Uzmite zdravlje u svoje ruke. Edukujte se u pogledu funkcionisanja vašeg organizma I nemojte dozvoliti da vas truju hranom I lekovima.

 

diagnosticDevice

Dobro zdravlje ne proističe iz nekoliko većih promena u vasem zivotu. Ono je rezultat malih, ali važnih izbora tokom celog dana.

Prvi  korak  je edukacija.

 Pazi šta jedeš

 Morate prvo shvatiti šta je to što svakodnevno unosite u svoj organizam, naučiti osnovne principe ishrane, funkconisanja vašeg organizma i šta je suštinski neophodno za vaš život kada je u pitanju ishrana.

Drugi korak je dobra  dijagnostika kako bi saznali uzrok vašeg problema.

UPOZORENJE!!!

To što će vam neko reći da patite zbog alergije, imate dijabetes, astmu ili neku od preko 10.000 dijagnoza neće vam puno pomoći da rešite vaš problem.

Morate pronaći uzrok vašeg problema.

  • JOŠ JEDNOM UPOZORENJE!!!
  • ALERGIJA NA AMBROZIJU, POLEN, LAKTOZU NIJE UZROK VEĆ POSLEDICA
  • KANCER NIJE  UZROK VEĆ POSLEDICA
  • BOL ZBOG ARTRITISA NIJE UZROK VEĆ POSLEDICA…..

AKO VAM TREBA POMOĆ KONTAKTIRAJTE NAS….

MORE INFO…