Postoje lekovi za koje još niste čuli

Problem izgleda i zdravlja je nešto što brine svakog čoveka…

Čovek je rodjen da bude zdrav,a ne bolestan i sam je odgovoran za svoje zdravlje. Svaka nesreća u životu čoveka, uključujući i bolest, nosi neku značajnu poruku, koju treba prepoznati, jer ni jedna nesreća nije slučajna.

Većina nas nešto nauči tek kada «lupi glavom o zid». Zašto je to tako? Pa jednostavno, lakše je da se ne menjamo. Izmene u nečemu zahtevaju učenje, odricanje,vreme i neizvesnost. Lakše je da radimo po navici dok ne naletimo na zid. Ako želite da saznate jednostavne i prirodne lekove za većinu bolesti na pravom ste mestu.

Uzmimo svoje zdravlje na primer.

Kada menjamo ishranu i počinjemo da vežbamo?

Kada se ozbiljno razbolimo i kad je život u pitanju, kad doktor kaže:» Ako ne promenite način života ne piše vam se svetla budućnost » Tada odjednom nadjemo i motiv i vreme. Medjutim, tada se javlja problem šta jesti, piti, kako vežbati, jednom rečiju sada treba raditi nešto što ne znamo.

Za učenje treba vreme, a kad je teška bolest u pitanju vremena je malo, a i u tim trenutcima nema se snage za to. Kineska poslovica kaže «ne kopa se bunar kad ožednite i ne kuje se oružije kada je rat već odpočeo»

Ono što će svakog obolelog a naročito od onih najtežih bolesti poput: raka, SIDE multipleskleroze, dijabetesa i sl dovesti u nedoumicu jeste: da li prvo primeniti alternativnu terapiju ili prvo probati sa klasičnim lečenjem, koje nudi takozvana zvanična medicina. Ono što je «logično» i ono što su nas učili celog života je, da je medicina i lekari koji je primenjuji ti koji će učiniti da ozdravimo. U većini slučajeva ljudi se opredele za operaciju,hemioterapiju, zračenje…. i kad se uverimo da od toga nema pomoći okrećemo se prirodnim lekovima ali tek na kraju kad više nemamo nikakav izbor. Tad slušamo i komšiski savet, probamo babske recepte koji su nekom eto pomogli a i nadri lekari i sumnjivi bioenergetičari postaju aktuelni. Medjutim problem je što su citostatici, zračenja,operacije oslabili i zatrovali već i onako slab organizam pa alternativna lečenja ne daju očekivane rezultate. Sa druge strane dati savet da se prvo krene sa „alternativnim“ metodama nezahvalna je preporuka jer rezultati i uspeh zavise od mnogo činilaca i tu vrstu odgovornosti niko ne želi da preuzme.

Šta je rešenje? Kako odlučiti?

Većina vozača zna osnovne stvari oko svog automobila, domaćica brine o veš mašini, šporetu. Kad kupimo televizor, mikser, mikrotalasnu pećnicu dobijemo uputstvo za upotrebu koju moramo pročitati kako bi znali da pravo rukujemo uredjajem. Kad je zdravlje u pitanju, funkcionisanje organa, šta je pravilno a šta nepravilno malo koga interesuje. Zato ne kopajte bunar kad ožednite, informiši te se na vreme ali svaku informaciju dobro proverite.

Na ovom linku članovi našeg udruženja mogu saznati informacije o mogućnostima koje nudi integrativna medicina. More info…