Biljne mešavine za poboljšanja rada creva

creva 1

CREVA #1 – Biljna formula za poboljšanje rada creva

DEJSTVO: Stimuliše mišiće debelog creva, podstiče redovno pražnjenje, otklanja zatvor.

SASTOJCI: Krušina (R.frangula), sena (Senna alexandrina), šimširika (B.vulgaris), đumbir (Z.oficinale), beli luk (A. sativum), ljuta aleva paprika( C. annuum), ljutić (H.canadensis), nana (Menta x piperita), komorač (F.vulgare).

CENA: 1090din…

NACIN UPOTREBE:

-Da bi procistili creva na pravilan i adekvatan nacin moramo da podstaknemo njihovo grcenje i kontrakovanje,inace nece biti nekih vecih efekata.Ovo se postize primenom lekovitog bilja koje u sebi sadrzi posebno hemijsko jedinjenje  zvano antrakvinon koje podstice kontrakovanja i grcenja crevnog zida.Posebna vrsta ovog hemijskog jedinjenja jestemoden.Jacina i broj kontrakcija  zavisi od kolicine modena koji ste uneli u organizam.Glavni i sustinski sastojci ove biljne formule sena,krusina i simsirika su biljke  koje sadre velike kolicine upravo ovoga modena i  na vrlo efikasan nacin podsticu proces kontakovanja i grcenja .

-Ljuta aleva paprika,podsticuci cirkulaciju u kombinaciji sa djumbirom,efektivno sprecava krvarenje koje vrlo cesto zna da bude proporatni efekat obolelih creva.

-Ljutic na vrlo efikasan nacin deluje protiv infekcija i gnoja koji nastaju  prilikom talozenja zaostalih fekalnih materija tokom dugog niza godina.Komorac  pomaze u otklanjanju problema stomacnog  tipa i  smiruje upaljena creva u kombinaciji sa nanom koja takodje ima antisepticno i umirujuce dejstvo daje najbolje rezultate.

-Pocetna doza je pola cajne kasicice dnevno koju razmutite u soku vodi ili caju.,Najefektivnije je da se pije nakon vecere(osobe koje su na striktnom postu od sokova razmucuju je u sok).Svaki sledeci dan treba povecavati dozu za pola kasicice dok ne dodje do normalne stolice.

-Ova biljna formula  izaziva praznjenje creva cak i kada su nervi do njega osteceni ili ako ih nema.Efektivno stimulise misice  debelog creva,podstice efektivno praznjenje otklanajuci zatvor. Formula je preporucljiva za 97 % pacijenata kojima je potrebno da se creva prazne redovno,obuhvacen je tip sporih creva.Primenom ove formule podsticemo praznjenje creva dok primenom biljne formule 2 prociscavamo creva od zaostalih fekalnih materija i toksina natalozenih tokom dugog niza godina.

CREVA #2 – Biljna formula za čišćenje creva

DEJSTVO: Čisti zaostale toksine i fekalne materije sa zidova debelog creva. Takođe se koristi kod dijareje ili Kronove bolesti. Ova formula može nekada izazvati zatvor, zato treba povećati dozu formule 1.

SASTOJCI: Lan (Linum usitatissimum), glina, drveni ugalj, beli slez (Althaea officinalis) , komorač (Foeniculum vulgare) , bokvica (Plantago major).

CENA: 990 din

NACIN UPOTREBE:

-Za razliku od biljne formule Creva #1,koja ima prevashodnu ulogu u pokretanju adekvatnog rada i efektivnog praznjenja creva (primenjuje se  kod 97 % pacijenata koji  imaju tip sporih creva) biljnom formulom Creva #2 se ostvaruje prociscavanje i detoksifikacija  od zaostalih fekalnih materija i toksina natalozenih tokom dugog niza godina.Primenom ove formule se u sustini vrsi detoksifikacija citavog naseg organizma putem prociscenih creva koja daju signal telu da “ima gde da se prazi”.Telo pocinje da izbacuje otrove i toksine u rapidnoj vecij kolicini jer jednostavno “zna i oseti da moze”.Do ovakvih procesa dolazi upravo usled cinjenice da su svi telesni sistemi povezani -informacije iz creva dolaze preko krvotoka do svih delova tela.Jednostavnije receno ,organi unutar naseg tela komuniciraju medju sobom putem krvotoka ,razmene materija i  raznih hemijskih procesa .

-Glavi i  sustinski sastojci ove formule ,glina i drveni ugalj, na najefikasniji moguci nacin skupljaju i upijaju otrove iz crevnog zida.Lan i beli slez (zbog velike koncentracije sluzi i pektina u svom sastavu) delujuci kao jaki diuretici,snazno potpomazu u nihovom izbacivanju i izlucivanju.Komorac kao veoma jak antiseptik deluje umirujuce  na floru creva,smirujucu upalne procese.Formula predstavlja takoreci neku vrstu “usisivaca za creva”,jer  će sa zida debelog creva i sa crevnih kesica otkloniti davno zaostale fekalne materije. Otkloniće i otrove, toksine, teške metale poput olova i žive, i čak radioaktivne materijale poput stroncijuma-90. Otkloniće i ostatke 2.000 poznatih farmaceutskih hemikalija i lekova. Njeno prirodno dejstvo omekšavanja opustiće stvrdnute fekalne materije kako bi se lakše otklonile i ublažiće zapaljenje u stomaku i crevima.

-Ova biljna formula primenjuje se kod pacijenata sa iritabilnim crevima (obuhvacen je mali broj ljudi koji pate od kolitisa,sindroma iritabilnog creva,Kronove bolesti itd,) kao i kod svih oblika dijareje. U ovim slucajevima  odmah se prelazi na upotrebu ove biljne formule-ako su vam creva iritabilna ili se prazne precesto odmah prelazite na koriscenje ove formule.Koristi se samo ova formula jer nema nikakve potrebe za podsticanjem rada creva kada su  vec previse aktivna.

-Pacijenti sa tipom sporih creva prvo piju biljnu formulu Creva #1 ,pa tek kasnije kada im se stabilizuje stolica,dodaju ovu formulu. Medjutim ova  formula ponekad zna da izazove zatvor ,u tim slucajevima treba povecati dozu  formule Creva #1.Konzumiranje se vrsi na takav nacin da se 1 cajna kasicica pomesa sa 1-2 dl soka (naravno prirodno cedjenog).Nakon toga se popije od 2,5-5 dl vode.Ovaj postupak se praktikuje 5  puta na dan. Formula mora da se primenjuje u kontinuitetu tokom citavog dana na svaka tri sata(sto je tih pet puta dnevno),  da bi se creva efektivno procistila.Nikakave rezultate necete ostvariti ako poijete odjednom svu dnevnu predvidjenu dozu(recimo npr posle ustajanja)-jer cete postici otprilike  slican efekat kao kada bi npr. konzumiralii hranu tokom dorucka pa onda posle toga ne biste nista unosili u organizam tokom citavog dana-postizete samo kontra efekat,jednostavno creva moraju konstantno da se prociscavaju.