Unutrašnja čistoća je važnija od spoljašnje

Detoksikacija je pojam koji se danas koristi za različite tretmane i postupke, koji su u većini slučajeva samo gubljenje vremena i bacanje novca.Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt detox inside

Različiti proizvodi, trodnevni dijetetski programi bez obzira koliko prirodni bili i kako se pompezno reklamirali da čiste organizam u većini slučajeva su besmislica i obmana za neupućene potrošače koji su u očaju pokušali da nadju sebi pomoć. Upotrebom ovakvih proizvoda ili sprovodjenjem programa detoksikacije verovatno se ljudi neće povrediti  ali je naivno očekivati da će te se osloboditi toksina ili parazita.

Proces detoksikacije organizma vrlo je zahvevan proces i neophodno ga sprovoditi čitavog života. Svakodnevno smo izloženi toksinima iz vazduha, vode, hrane kao i toksinima koje proizvodi naš organizam. Ćelije u mitohondrijama proizvode energiju iz elemenata koje unosimo ishranom. Pri procesu tri karbonskih kiselina stvara se energija ali i odredjene količina otpada koji se iz ćelije izbacuje u medjućeliski prostor pa je ukoliko pre ili kasnije dodje do nagomilavanja ovog otpada potrebno naći načina da ga uklonimo. Naravno i ovj otpad za nekoga je pogodno tlo za život pa ga naseljavaju odredjeni mikroorganizmi koji ukoliko se previše namnože mogu prouzrokovati nove probeme. Zato je ovaj proce podjednoako važan kao i unos vode i hrane i za njega moramo odvojiti i isplanirati vreme u životu. Kao što planiramo godišnji odmor, odlazak u bioskop, gledanje utakmice…tako bi bilo dobro da jedanput ili dvaputa godišnje sprovedemo generalno čišćenje organizma iznutra.

O toksičnosti više informacija pogledajte na ovom linku…